'Ik word hier letterlijk ziek van'

VERVOLG VAN PAGINA 3 | Warnaar zegt diep teleurgesteld te zijn in de gang van zaken en de houding van de RvT van BiblioNu.

"Voordat ik door RvT-voorzitter Jan-Hein de Wit eind januari zonder enige toelichting ben weggestuurd, heb ik enkele maanden werk verricht voor BiblioNu. Op de dag dat directeur-bestuurder Jimmy Hendriks en BiblioNu uit elkaar gingen door verschil van inzicht, is De Wit direct na die bijeenkomst direct doorgelopen naar het kantoor waar ik zat om mede te delen dat ook mijn werkzaamheden per direct stopten. Ik heb dat netjes en professioneel afgehandeld en op een later moment een mail gestuurd aan Peter ter Huurne (RvT-lid red.) met de rekening voor mijn werkzaamheden.

Ondanks het feit dat ik vele betaalverzoeken gemaild heb en de RvT mij nooit in gebreke heeft gesteld of mijn werk bekritiseerd heeft, blijven de betalingen uit. Sterker: de RvT wilde in gesprek over een vervolgopdracht. Inmiddels is de situatie dusdanig geëscaleerd dat wij bij de kantonrechter terecht zijn gekomen. Ik ervaar grote onzekerheid en stress. Ik word letterlijk ziek van deze situatie.
"De facturen van de heer Warnaar naar aanleiding van opdrachten die de vorige directeur-bestuurder zou hebben verstrekt, roepen vragen op bij BiblioNu", is de reactie van de RvT. "Een zekere Portugese rechtspersoon, in naam waarvan de heer Warnaar zijn werkzaamheden zou hebben verricht bij BiblioNu, is een gerechtelijke procedure begonnen tegen BiblioNu. Vandaar dat BiblioNu een advocaat heeft ingeschakeld om hiertegen verweer te voeren. Zolang de zaak onder de rechter is, vindt BiblioNu het dan ook niet gepast om hierover in de media te communiceren."