Afbeelding
Foto: eigen foto

Jubilarissen Ons Genoegen Oirlo

Oirlo | Muziekvereniging Ons Genoegen Oirlo heeft vrijdag de afsluiting van het muzikale seizoen 2018/2019 gehouden. Deze avond was er de uitreiking van diploma's aan de leerlingen, de uitreiking van de Frans Michels trofee aan Zoƫ Tissen en Amke Reintjes, de uitreiking van de Anja Willems trofee aan Tijn Michels en de huldiging van de jubilarissen Niek Janssen (25 jaar), Math Drabbels (50 jaar) en Pieter Classens (50 jaar).

Niek Janssen is 25 jaar lid van de vereniging en speelt bugel op de eerste rij. Hij is naast muzikant ook bestuurslid van de vereniging. Hij is gestart als secretaris en thans al vele jaren met verve actief als penningmeester. Echtgenote Manon Janssen speelt inmiddels ook al de nodige jaren hoorn in het fanfareorkest.

Math Drabbels is 50 jaar lid van de vereniging en heeft op zijn bugel de nodige solopartijen gespeeld. Muziek maken zit hem in het bloed, zijn vader is jaren actief geweest bij de vereniging. Dochter Janneke en broer Piet spelen ook in het fanfareorkest. Drabbels is een aantal jaren terug benoemd als erelid vanwege zijn velen verdiensten voor de vereniging. Zo is hij bestuurslid geweest en heeft hij in de velen commissies zijn muzikale enthousiasme overgedragen.

Pieter Classens is 50 jaar lid van de vereniging en speelt bas in het fanfareorkest. Hij is een stille maar krachtige kracht binnen de vereniging. Hij is jarenlang actief geweest als secretaris van de vereniging. Zijn vrijwillige inzet bij onder meer de muziekvereniging werd in 2006 bekroond met een koninklijke onderscheiding. Classens heeft de muzikale genen doorgegeven aan zijn kinderen die allemaal actief zijn geweest binnen de vereniging.