De brug werd feestelijk geopend met een gezamenlijk ontbijtje. Foto: Paul Poels
De brug werd feestelijk geopend met een gezamenlijk ontbijtje. Foto: Paul Poels Foto: Paul Poels

Brug 't Veunderke geopend in Blitterswijck

Maandag 8 juli heeft wethouder Jan Loonen namens de stuurgroep Ooijen-Wanssum in alle vroegte de nieuwe brug in Blitterswijck geopend voor verkeer. Samen met één van de omwonenden onthulde hij tevens de naam van de nieuwe brug: 't Veunderke. Een bijzondere mijlpaal voor Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum en de inwoners van Blitterswijck.

De opening werd gevierd met een gezamenlijk ontbijt. Ook kregen 200 passerende automobilisten, fietsers en voetgangers tussen 6.00 en 8.00 uur een ontbijtje aangeboden. Bij zonsopkomst verwelkomde wethouder Jan Loonen samen met het team van Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum de eerste gebruikers van de brug.

Nieuwe parel aan de lange ketting

In augustus 2018 zijn de werkzaamheden aan de brug in Blitterswijck gestart. Nu, een klein jaar later, kan het eerste verkeer gebruik maken van de brug. De brug is een mooie nieuwe parel aan de lange ketting van werkzaamheden in het gebied Ooijen-Wanssum, vindt wethouder Jan Loonen. "De brug zorgt ervoor dat de omliggende dorpen bereikbaar blijven als de Oude Maasarm bij hoogwater weer mee gaat stromen. Dat gebied vormt straks een ideale klimaatbuffer; na de opening ontstaat tussen Ooijen en Wanssum een langgerekt, aaneengesloten natuurlint met bijzondere flora en fauna. En vanaf de brug heb je daar een prachtig zicht op." Dit nieuwe natuurgebied wordt vrij toegankelijk en biedt volop kansen voor recreatie.

't Veunderke

Met een druk op de knop verscheen de naam van de nieuwe brug op een tekstkar: ''t Veunderke'. In totaal reageerden 43 inwoners met 71 voorstellen waaruit deze naam werd gekozen. Bij de naamgevers roept ''t Veunderke' de associatie met het omliggende gebied op. Ze verwijzen naar weilanden en een nabijgelegen beek.

Vanavond! Informatieavond energiebesparing agrarische sector

De gemeente Venray wil agrarische ondernemers graag ondersteunen bij het verlagen van de energiekosten. Bijvoorbeeld door het verminderen van het energieverbruik, maar ook door het zelf opwekken van groene stroom met zonnepanelen.

In dit kader willen wij u informeren over de wetgeving rond energiebesparing en –beheer, het zogenoemde Activiteitenbesluit en de Actieve informatieplicht energiebesparing bedrijven, die sinds 1 juli 2019 van kracht is. Graag nodigen wij u, mede namens LLTB Noord-Limburg, uit voor een informatiebijeenkomst vanavond, donderdag 11 juli, van 19.30 – 21.30 uur in zaal Roelanzia in Ysselsteyn.

Vragen over uw financiën?

Heeft u vragen over uw financiën, inkomen of bijvoorbeeld gemeentelijke of landelijke regelingen? Elke maandag tussen 16.00 en 19.00 uur bent u van harte welkom tijdens ons open spreekuur in de publiekshal van het gemeentehuis in Venray. Een afspraak maken is niet nodig.

Niet in de gelegenheid?

Dan kunt u ook altijd bellen met het Schakelplein van maandag t/m vrijdag van 9.00 – 17.00 uur via tel. (0478) 52 33 33 (kies 1).

Ook kunt u contact opnemen met het Platform Lage Inkomens Venray (Mozartstraat 20B) op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 9.30-11.30 uur en dinsdagavond tussen 19.00 en 21.00 uur, tel. (0478) 58 13 32. Tijdens de vakantieperiode (van 8 juli tot en met 12 augustus) houdt het Platform Lage Inkomens Venray (PLIV) alleen spreekuur op de maandagochtend van 9.30 – 11.30 uur.