Afbeelding
Foto: eigen foto

Optredens in centrum Venray

Venray | In het centrum van Venray vinden op drie zaterdagen in juli optredens plaats. Op zaterdag 13 juli kan op de Grote Markt genoten worden van Blaos um op.

Het gezelschap is in 1978 opgericht om als joekskapel deel te nemen aan de vele carnavalsactiviteiten voor en tijdens het carnaval. Blaos um op was ook jarenlang van de partij tijdens de optochten. Maar mede door het verzorgen van optredens in de regio en later ook elders in Nederland en Duitsland, werd het repertoire uitgebreid met dans- en meezingmuziek. In 1990 werd de naam dan ook gewijzigd in Muziekmakereej.

Op zaterdag 20 juli staat op het Schouwburgplein Orkest Rooyal. Dat orkest is opgericht in 1988 als Seniorenorkest Venray, bestaat momenteel uit 22 muzikanten die een heel gevarieerd programma brengen. Aan de oorspronkelijke bezetting zijn een zanger, zangeres, toetsenist, gitarist en accordeonist toegevoegd. Het repertoire is zeer gevarieerd: van rock tot ballads, van polka tot wals en van feestnummers tot rustige luistermuziek. Het orkest staat onder leiding van Wim van Osch.

Op zaterdag 27 juli staan er verdeeld over het centrum zes orgeldraaiers. In Limburg en Brabant zijn hobbyisten te vinden met kleine handorgels. Zij vinden het leuk om ze zo nu en dan aan het publiek te tonen en te laten horen.