MGC Venray blijft tweede


Venray | Op de vijfde speeldag van de districtscompetitie heeft Venray de tweede plaats kunnen vasthouden. In Geldrop was de thuisploeg veel sterker en won dan ook verdiend met 203 slagen en 3 matchpunten. Venray wist Eindhoven met vier slagen (349 om 353) achter zich te houden en verdiende daarmee twee matchpunten.

In de stand heeft Geldrop nu 13 punten en 1608 holeslagen en is op de laatste speeldag, die op 14 juli in Geldrop wordt gespeeld, niet meer in te halen en heeft daarmee het kampioenschap veilig gesteld. Venray volgt op de tweede plaats met 9-1651, terwijl Eindhoven de derde plek inneemt met 8-1721.

Gerrit Vermeulen was Venrays beste speler met 113 slagen en scoorde met 25 slagen ook de laagste ronde. In de onderlinge competitie speelden Gerrit Janssen en Gerrit Vermeulen een meeslepende wedstrijd door beiden met 76 slagen thuis te komen. Vermeulen wist echter twee ronden op zijn maar te schrijven en won daarmee met 4-2. Gerrit won echter de laatste ronde met een rondje van 22 slagen en dat was tevens de laagste ronde van de dag. Gerrie Janssen (85 slagen) wist in een goede wedstrijd Jan van der Haghen (91 slagen) met 4-2 te verschalken en omdat Janssen iets constanter speelde leverde hem dat tweemaal rondewinst op.

Van der Haghen herstelde zich in de laatste ronde met 26 slagen en won die ook, maar dat kwam voor hem toch te laat. Jan Engels, die met 73 slagen dagwinnaar werd, had weinig moeite met Harrie Lenssen en won overtuigend met 6-0. Lenssen tekende met 90 slagen overigens wel voor zijn beste seizoenprestatie. Huub Straatman was met 82 slagen veel te sterk voor Willy van Bommel en won daarom was de 6-0 winst ook terecht. In de stand bleef Huub Straatman aan de leiding met 2,5 punten. Jan Engels klom van de vijfde naar de tweede plaats met 6,5 punten. Het volgende drietal heeft 7 punten: Gerrie Janssen (3e), Gerrit Janssen (4e) en Gerrit Vermeulen (5e).