Lotte Demarteau in bestuur bij JS


Venray | (20) uit Venray is verkozen als bestuurslid in het landelijk bestuur van de Jonge Socialisten in de PvdA (JS). De Venrayse gaat zich met het nieuwe bestuur inzetten voor de partij. Een van de kerntaken is het betrekken van zoveel mogelijk jongeren bij de politie.

"Ik heb er ontzettend veel zin in om me komend jaar als bestuurslid voor de JS in te zetten", vertelt Demarteau. "Je ziet momenteel in Nederland dat de tegenstellingen groeien. Of dat nou gaat over de verschillen tussen arm en rijk, jong en oud of praktisch en theoretisch opgeleid. Het is ons doel als jonge socialisten om die tegenstellingen te verkleinen en de wereld van iedereen een beetje mooier te maken."

Het afgelopen jaar heeft Demarteau zich ook in Limburg ingezet voor de JS op lokaal niveau. Zo vroeg ze onder meer aandacht voor de slechte staat van de Maaslijn, de treinverbinding tussen Roermond en Nijmegen. JS is de politiek onafhankelijke jongerenorganisatie gelieerd aan de Partij van de Arbeid. De groep telt bijna 2000 leden.