Belangenclub BHR bijt van zich af

BLITTERSWIJCK | Belangenvereniging Het Roekenbosch (BHR), de nieuwe club die individuele huisjeseigenaren op het voormalige recreatiepark vertegenwoordigt, voelt zich niet serieus genomen door verschillende partijen die betrokken zijn bij de afbouw van het park. BHR heeft inmiddels een advocaat ingeschakeld.

Door onze redactie

De bedoeling is dat eind 2029 alle bungalows en andere opstallen op Het Roekenbosch weg zijn. Het park wordt weer teruggegeven aan de natuur. "Dan staat er weer een bos", zei wethouder Jan Loonen eerder. Ook de huisjes van eigenaren die hun bezit niet willen verkopen, moeten op en duur worden gesloopt. Bij de afbouw van Het Roekenbosch zijn de provincie Limburg, gemeente Venray en Ontwikkeling BV betrokken. De BHR voelt zich in dit alles niet gehoord, laten voorzitter Huub Schols en secretaris/penningmeester Huub Kokkeel in een schrijven aan de gemeenteraad weten. 'Hoe zou u het vinden als u als eigenaar van een bungalow met een WOZ-waarde van 70.000 euro een bod krijgt voorgeschoteld van 13.000 euro? Dit heeft niets te maken met balans en redelijkheid. We betalen op die manier mee aan de oplossing van een maatschappelijk probleem: huisvesting van arbeidsmigranten. (met hulp van uitzendbureau OTTO/KAFRA worden die nu op Roekenbosch gehuisvest. red.)'
Tevens is het BHR een doorn in het oog dat het college van Venray in een brief aan de gemeenteraad laat weten dat de eigenaren die hun huis niet willen verkopen 'gekozen hebben voor recreatief gebruik.' Dat is pertinent onjuist, is de reactie van Schol en Kokkeel. 'Daarbij is het lastig om bungalows te verhuren aan recreanten op een park waar ook arbeidsmigranten wonen', aldus het duo. Dat er een klankbordgroep aansluit bij het al langer bestaande veiligheidsoverleg op Het Roekenbosch, blijkt nieuw voor de BHR die daar ook bij betrokken wil worden.

Lees verder op pagina 11.