Afbeelding
Foto: eigen foto

Triatletes achtste in Nuenen

Nuenen | Het damesteam van Essen Optiek ATV Venray veroverde een achtste plaats tijdens de triatlon in Nuenen. De afstanden 750 m zwemmen, 24 kilometer fietsen en 6 kilometer rennen werden afgelegd door Jacquie Gough, Anne Reintjes, Mieke Reintjes en Rowie Janssen.

In het water tussen de 27 teams, goed voor 108 dames, lagen de vier Venrayse triatleten te wachten op het startschot. De Venrayse equipe ging hard van start. De eerste zwemster uit het water was Anne Reintjes. Met een achtste zwemtijd liet zij 99 dames achter zich. Jacquie Gough volgde vrij snel na Anne met een dertiende zwemtijd. Mieke Reintjes en Rowie Janssen kwamen respectievelijk als 47ste en 50ste het water uit.

Met de helft van de dames nog achter zich begonnen de triatletes aan het fietsonderdeel. Anne Reintjes: "Er stond het eerste gedeelte van het parcours een stevige zij- en tegenwind waardoor de snelheid tijdens het fietsen daalde. Gelukkig zat er een 180 graden keerpunt in de wedstrijd en kwam de wind op de rug terecht." Met snelheden tussen de 38 en 48 km per uur konden de dames het tweede gedeelte van het fietsparcours afleggen. De ronde mocht drie keer gefietst worden. Jacquie, Rowie en Anne legden het fietsparcours af met tijden tussen de 43.02 en 43.27 minuten. Mieke volgende met een fietstijd van 50.58 minuten.

Het afsluitende looponderdeel was zwaar door de hitte. Mieke: "De organisatie had al rekening gehouden met deze warme dag. Er waren op verschillende punten op het parcours gelukkig water en natte sponzen te krijgen om voor verkoeling te zorgen." Jacquie volbracht het looponderdeel het snelste in een tijd van 26.27 minuten en een eindtijd van 1.26.27 uur. Met elf dames ertussen finishte Rowie met een looptijd van 29.34 minuten en een eindtijd van 1.30.15 uur.

Anne finishte met een looptijd van 33.50 minuten en een eindtijd van 1.33.27 uur op een 50ste plek. "Ik had mijn dag niet, waardoor ik op het looponderdeel terrein prijs moest geven en achterin het veld terecht kwam." Haar zus Mieke had het eveneens zwaar tijdens het looponderdeel maar op wilskracht finishte zij als laatste van het team met een looptijd van 47.28 minuten en een eindtijd van 1.58.00 uur.

De dames veroverde in het klassement met hun tijden een achtste plaats en staan in het tussenklassement op een dertiende plek. Op 8 september is de laatste teamwedstrijd in Zaanstad. Rowie Janssen: "Dan gaan we voor de laatste keer van dit seizoen knallen. Hopelijk kunnen we dan ook nog enkele plekjes stijgen in het eindklassement."