Vocal Group Transparant

In verband met de zomervakantie is er geen repetitie. De eerstvolgende repetitie na de vakantie is op woensdag 21 augustus. Dit is dan tevens de generale repetitie voor het optreden bij Carat in Helmond op zondag 25 augustus. Het koor is op zoek naar nieuwe leden. Wie het leuk lijkt om mee te zingen, kan een repetitie bijwonen. Neem hiervoor contact op met Chantal Biersteker via telefoonnummer 06-12574551 of via e-mail info@vocalgrouptransparant.nl. Meer informatie is te vinden op www.vocalgrouptransparant.nl.

Seniorenkoor Crescendo

Seniorenkoor Crescendo is een koor voor 50-plussers die met plezier zingen. Wie ook graag zingt is van harte welkom om tijdens een repetitie kennis te komen maken met het koor. Het koor repeteert iedere woensdag van 18.00 tot 19.30 uur in De Galmhut aan de Langeweg 92 in Venray. Voor meer informatie: Hanny Craghs, telefoon (0478)582791.

Venrays Mannenkoor

Samenkomen in De Witte hoeve in Venray op donderdag 11 juli om 19.30 uur, vervolgens Open Podium bij Uitmarkt. Van donderdag 18 juli tot en met donderdag 1 augustus koorvakantie. Afmelden kan via e-mail afmeldenvmk@ziggo.nl of via telefoon 06-28159568.

Mannen die lid willen worden, kunnen vrijblijvend binnenlopen om een repetitie bij te wonen. Ook kunnen ze zich melden bij een van de koorleden of via e-mail info@venraysmannenkoor.nl. Oud papier kan naar de VMK-container bij de Welkoop aan de Zuivelweg in Leunen worden gebracht.

Voor meer informatie omtrent het koor, de optredens en de andere activiteiten kan gekeken worden op de website www.venraysmannenkoor.nl.

Match

Match voor Vrijwilligers is op zoek naar een zwemtrainer voor Spio Venray.

Omschrijving vrijwilligersfunctie: Spio Venray is een zwemvereniging in Venray. Voor de sectie wedstrijdzwemmen op de maandagen, woensdagen en vrijdagen van 18.00 tot 19.00 uur wordt een zwemtrainer gezocht.

Wensen: Enthousiasme, goed om kunnen gaan met kinderen en liefst ervaring hebben met trainen en coachen. Kijk voor meer informatie op Match voor vrijwilligers, Dr. Poelsstraat 6, 5802 AX in Venray. Telefoon (0478)516995, e-mail info@matchvoorvrijwilligers.nl. Zie ook www.matchvoorvrijwilligers.nl.

Bijenwacht

Zoals elk jaar staan ook in 2019 onderstaande imkers paraat om zich bij overlast van een bijenzwerm en/of hommelnestje in bijvoorbeeld een nestkastje te ontfermen. Het gaat alleen om loshangende bijenzwermen; dus niet in de spouwmuur, en dergelijke. Bij overlast van wespen, en bijen op andere plaatsen, dient een erkend bestrijdingsbedrijf in de arm te worden genomen.

Beschikbaar zijn: Gebied Venray: René Rutten, telefoon 06-10196977. Gebied Merselo: Evelyn van Geenen, telefoon 06-17101570. Gebied Oostrum: Wim Jacobs, telefoon (0478)585652. Gebied Wanssum: Chris Peters, telefoon 06-53305123, (0478)532036. Gebied Blitterswijck: Jan Aerts, telefoon (0478)532557, 06-42103618. Gebied Ysselsteyn, Veulen en Heide: H. Potten, telefoon (0478)541579, 06-13434377. Gebied Castenray: Robert Cox, telefoon 06-49111196.

Toon Hermans Huis

Het Toon Hermans Huis in Venray start in het najaar met een gespreksgroep Weduwen en weduwnaars voor mensen die een partner aan kanker verloren hebben. De gespreksgroep bestaat uit zes bijeenkomsten en wordt begeleid door betrokken en opgeleide vrijwilligers.

Aanmelden kan bij het Toon Hermans Huis Venlo aan de Nieuwstraat 41A, telefoon (077)3211433 of via e-mail info@toonhermanshuisvenlo.nl. Na aanmelding is er een gesprek met een van de begeleiders. Meer informatie is te vinden op www.toonhermanshuisvenlo.nl.

De Locht

In Openluchtmuseum de Locht in Melderslo wordt op zondag 14 juli de jaarlijkse Boerenzomermarkt gehouden. Er zijn tientallen kramen voor kooplieden en kunstenaars. In het champignonpaviljoen worden paddenstoelenhapjes geserveerd. De bakker bakt boerenkrentenbrood en de veilingklok draait voor biologische groenten. De smid is aan het werk en er wordt een paard beslagen.

De groep Zwei Dörfer zorgt voor de muziek en er is een optreden door een linedance groep. Kinderen mogen maaskeien beschilderen en een rondje maken in een traditionele sjees. In de zomervakantie is er van maandag tot en met vrijdag elke dag een activiteit voor kinderen. Het museum is alle dagen open van 10.00 tot 17.00 uur. De bijzondere activiteiten beginnen om 11.00 uur. Zie ook www.museumdelocht.nl.

PC St. Jan

Katelijne Philipsen heeft deelgenomen aan een springwedstrijd voor pony's in Geldrop. Met Orchid's Paloma wist ze de vijfde prijs te behalen in klasse DE B. Met Jumping Jewel mocht ze de tweede prijs in ontvangst nemen in klasse CDE M. Hieke Kreuzer is met pony Orchid's Latte Macchiato naar een springwedstrijd in Volkel geweest en werd hier tweede in klasse DE L.

Juul Michels wist op een springwedstrijd in de Peelbergen de vijfde prijs te behalen in klasse B met paard Herona. Coen Philipsen won met paard Zamdoria in klasse B tijdens een eventingwedstrijd in Renswoude. Door de goede prestaties van Philipsen op de afgelopen eventingwedstrijden, is hij op een derde plek geëindigd in het Bavaria 0.0 Eventing Team.

Opening bijenstal Weverslo Merselo

De officiële opening van de bijenstal op de Weverslose Schans in Merselo wordt op zondag 14 juli verricht door wethouder Jan Loonen en directievoorzitter Rabobank Horst Venray Angelique Jansen-Swinkels.

Imkervereniging Regio Venray heeft in samenwerking met Stichting Loobeek en met financiële steun van de Rabobank de stal ontwikkeld om de honingbij te ondersteunen. Bezoekers van de Weverslose Schans kunnen de bijenkasten van nabij bekijken. Regelmatig worden er bijeenkomsten gehouden waarbij voorlichting gegeven gaat worden over de (honing)bij en andere bestuivende insecten en over het werk van de imker. Ook worden er af en toe demonstraties gehouden over de bijenhouderij. De Weverslose Schans is te vinden aan het Weverslo in Merselo.

In de jaren 1861 tot en met 1876 bestond er in Venray een bloeiende imkervereniging, het Ambrosiusgilde, met enige honderden korven. Dat de imkerij in de omgeving van Venray een grote rol speelde blijkt ook uit het wapen van Venray: een korf met bijen. De huidige Imkersvereniging Regio Venray is in 1922 opgericht.

In de zeventiger jaren was men heel druk bezig met het realiseren van een bijenstal in het Odapark. Helaas werden alle inspanningen door vandalisme tenietgedaan. Begin 21e eeuw werd in het Zoo Parc Overloon een bijenstal ingericht. In 2013 werd de botanische tuin verkocht en dat betekende het einde van de bijenstal in het Zoo Parc. Nu is er een nieuwe bijenstal gerealiseerd in samenwerking met Stichting Loobeek. Momenteel telt de vereniging een dertigtal leden. Stichting Loobeek ontwikkelt in het Loobeekdal recreatieve voorzieningen waarmee in het gebied historie naast de oorspronkelijke natuurwaarden terugkomen. Het doel is hier een historische poort te creëren naar een recreatief Limburg. Er worden drie historische gebouwen gerealiseerd: een boerenschans, een volmolen en een schaapskooi.