Openluchtmis


Meerlo | Bij de St. Goarkapel in Meerlo wordt op zondag 7 juli de jaarlijkse openluchtmis gehouden. De kapel ligt in het bosperceel tussen Meerlo en Wanssum.

Het is een bijzondere plaats om samen te komen en te vieren. Met de Molenbeek op de achtergrond, genietend van de muziek van de fanfare is het mooi om samen de mis te vieren. Iedereen is uitgenodigd om het mee te maken en om mee te vieren.Om 10.00 uur trekt Fanfare Eendracht van Meerlo in processie naar de kapel vanaf de kerk. Om 10.30 uur begint de openluchtmis, opgeluisterd door de fanfare.

Ook mensen van buiten Meerlo, die de mis willen bijwonen, zijn van harte welkom. De parochie nodigt iedereen uit om zoveel mogelijk met de processie mee te trekken. Zij die niet meer zo goed ter been zijn kunnen met fiets of auto naar de kapel gaan. Deze is bereikbaar via de Postbaan.

St. Goar wordt in Nederland alleen in Meerlo herdacht. Deze Fransman is als jongen verhuist naar Duitsland, waar hij bij de plaats Sanct Goar als kluizenaar heeft geleefd. In alle eenvoud heeft hij daar heel veel voor de mensen kunnen betekenen. Hij wilde daarom ook geen bisschop worden toen men hem vroeg. Hij koos liever voor de eenvoud, voor de stilte en de nabijheid.

Voor de kinderen is er een kindernevendienst. Bij het slecht weer gaat de viering door in de kerk van Meerlo om 10.30 uur.