Motorcrossers in de prijzen

Overloon | In het afgelopen motorcrossweekend behaalden de regionale motorcrossers twee overwinningen en twee podiumplaatsen. De podiumplaats was voor Tommy de Bruijn (Overloon).

De Bruijn wist in de vrije klasse de eerste manche winnend af te sluiten. In de tweede manche ging hij vrijwel de gehele manche aan de leiding, echter in de laatste ronde moest hij deze afstaan. Hierdoor eindigde hij als tweede in de manche en moest hij tevreden zijn met de tweede plaats in het dagklassement. Roy Janssen (Overloon) eindigde als vierde in deze klasse.

De zeges waren voor Maik Hubers (Venray) en Diego Hanen (Venray). Hubers won op zijn thuiscircuit in Overloon de eerste manche bij de MX open nationalen. In de tweede manche ging hij halverwege aan de leiding maar moest deze na twee ronden weer afstaan. Met de tweede plaats in de manche behaalde hij wel genoeg punten om als dagwinnaar gehuldigd te worden. Juup Tax (Wanssum) miste in deze klasse net het podium. Met tweemaal een vierde plaats in de manches werd hij ook vierde in het dagklassement.

Tijdens het ONK sidecars en quads masters in Oss kwamen ook de NK junior quads in actie. In deze klasse ging de zege naar Diego Hanen (Venray). Hanen moest in de eerste manche nog voorrang verlenen aan Mirthe van der Werken (Ravenstein). In de tweede manche won Hanen met grote voorsprong en pakte hij hiermee ook de dagzege.

Bij het ONK quads masters kwamen diverse regionale quadrijders in actie. Ricard Phoelich (Maashees) eindigde tweemaal als tweede in de manches, echter door een straf vanwege het produceren van teveel geluid mistte hij het podium. Johan Gommans (Oirlo) behaalde een vijfde plaats en bleef hiermee Job Smits (Ysselsteyn) voor, die ook op een geslaagde dag kon terugkijken met zijn zesde plaats.

Tijdens het EK (IMBA) voor dames in het Engelse Lower Drayton kwamen Britt Jans-Beken (Wanssum) en Amber Simons in actie. Jans-Beken behaalde het podium met een derde plaats. Simons eindigde net achter haar met een vierde plaats.

Uitslagen:

Overloon (MON): 85cc grote wielen; 11. Sidney van der Aa (Leunen)

Quads specials; 4. Diego Hanen (Venray)

65cc/85cc beginners; 4. Quinn Keunen (Overloon)

Quads standaard; 8. Diego Hanen (Venray). 9. Sem Pelzer (Venray)

MX 2 jeugd: 7. Nick van Loon (Meerlo)

Vrije klasse: 2. Tommy de Bruijn (Overloon). 4. Roy Janssen (Overloon). 8. Bernie Keunen (Overloon)

Natte zuiger: 17. Gemma Lindner (Wanssum)

MX 2 nationalen/inters: 9. Bart Pijpers (Wanssum)

MX open nationalen: 1. Maik Hubers (Venray). 4. Juup Tax (Wanssum). 9. Jules Deenen (Wanssum)

MX 2 senioren: 12. Nick van Loon (Meerlo)

MX open junioren: 16. Marc van Dijck (Venray). 17. Guido de Bruijn (Overloon)

MX 2 junioren: 15. Dave Thielen (Veulen). 18. Lynn Hubers (Overloon)

Son (KNMV): DMX 85cc grote wielen. 10. Finn Teunesen (Vierlingsbeek)

DMX 125cc: 38. Tom Teunesen (Vierlingsbeek)

Valkenswaard (KNMV) ONK quads masters: 4. Ricardo Phoelich (Maashees). 5. Johan Gommans (Oirlo). 6. Job Smits (Ysselsteyn). 12. Joe Maessen (Ysselsteyn). 13. Wout Smits (Ysselsteyn)

NK quads: 9. Daan van Rijswijck (Oirlo)

NK junior quads: 1. Diego Hanen (Venray)