Koningsreceptie

Blitterswijck | Op zondag 23 juni om 18.00 uur schoot gildebroeder en schutter Christiaan Langenkamp, met het lossen van het 461e schot, zich tot koning van het St. Antonius-Abt Gilde.

Hij volgt Lennart Gooren op. Christiaan Langenkamp is een zoon van Jan en Gerrie Langenkamp en woont in Wanssum. Hij is schutter en bierkruier bij het gilde en is ook regelmatig te zien bij de werkzaamheden op het gildeterrein. Hij heeft zijn tante Tiny Langenkamp gevraagd om hem in zijn koningsjaar te assisteren als koningin en samen het koningspaar te vormen.

Bij de gildezusters was het klaroenblazer Ans Thiesen die bij het 187e schot de vogel naar beneden haalde. Klaroenblazer Gijs Clabbers knalde met het 124e schot de jeugdvogel naar beneden en mag zich dit jaar jeugdkoning noemen. Het koningspaar Christiaan en Tiny Langenkamp recepteren op zaterdag 6 juli van 20.00 tot 21.00 uur in De Zaal in Blitterswijck. Tijdens deze receptie is er tevens gelegenheid om Ans Thiesen, winnares bij de gildezusters, te feliciteren. Na afloop van de receptie start het koningsbal.