Afbeelding
Foto: Persfoto

Winnaars Geelen Betontoernooi

Wanssum | Zeven teams hebben op 22 juni op tennispark De Gagel in Wanssum strijd geleverd tijdens het Geelen Betontoernooi.

Dit toernooi ooit opgestart als dorpentoernooi van de voormalige gemeente Meerlo-Wanssum, staat al jarenlang op de agenda bij De Gagel als een toernooi, waar gezelligheid, sportiviteit en rivaliteit de boventoon voeren. Ook dit jaar werd er weer regelmatig heftig strijd geleverd tussen de diverse deelnemende teams uit Wanssum, Well, Afferden, Swolgen en Oirlo, waarbij elk team een herendubbel, een damesdubbel en een mixed team op de baan bracht. In een competitie van zeven teams, waarbij alle teams vier wedstrijden van 45 minuten speelden, ging het warme weer zeker aan het einde van de middag bij menig deelnemer zijn tol eisen. Vermoeidheid, stijfheid en kramp bepaalden steeds vaker het verloop van de wedstrijden.

Uiteindelijk bleek het team uit Swolgen het best bestand tegen al deze omstandigheden en werd met vier overwinningen de terechte winnaar. Op gepaste afstand eindigden het team uit Afferden als tweede en het tweede team van Geelen Beton uit Wanssum als derde. Het eerste team van Geelen Beton, het team uit Oirlo, Well en van De Gagel zelf leverden slechts een strijd in de achterhoede. De prijsuitreiking vond plaats in het bijzijn van de naamgever van dit toernooi, Eugène Geelen, die overigens ook een van de deelnemers aan dit toernooi was.

Foto: Het winnende team uit Swolgen met Eugène Geelen, naamgever van het toernooi.