Afbeelding
Foto: Eigen foto

Geslaagden uit dertien landen

Venray | Geslaagden uit maar liefst dertien verschillende landen werden onlangs in het Odapark door de docenten en medewerkers van Kusters scholing & training uit Venray in het zonnetje gezet.

Het was een speciale avond voor deze grote groep 'nieuwe Nederlanders'. Zij zijn namelijk geslaagd voor hun inburgeringsexamen of Staatsexamen NT2. De avond werd officieel geopend door Wouter Schambergen van Kusters scholing & training en Anne Thielen, wethouder Sociale zaken, jeugd en leefbaarheid van gemeente Venray.

Na de felicitaties van Wouter en Anne Thielen werd een groepsfoto gemaakt. Daarna werden de geslaagden één voor één gefeliciteerd door hun docent. Na afloop van het officiële gedeelte was er, onder het genot van een hapje en een drankje, nog lang gekletst door geslaagden, partners, kinderen, docenten, taalmaatjes en contactpersonen vanuit de gemeente. Meer foto's staan op de Facebookpagina van Kusters scholing & training.

De hapjes op deze avond werden verzorgd door Parastoo Moradian van Dalahoo catering. Parastoo heeft haar inburgeringscursus bij Kusters scholing & training gevolgd en is recentelijk gestart met haar eigen cateringbedrijf in Perzische en Koerdische specialiteiten. Parastoo doet dit naast haar werk in de keuken bij Tante Jet aan de Maas. De man van Parastoo werkt sinds kort bij Aviko Rixona als onderhoudsmonteur. "Samen zijn zij een perfect voorbeeld van geslaagde integratie", aldus Wouter Schambergen van Kusters scholing & training.