De Venrayse Marloes Kempkens doet voor de vierde keer mee aan de Nijmeegse Vierdaagse. Ze showt hier het nieuwe shirt, dat vanaf volgende week voor alle wandelaars beschikbaar is.
De Venrayse Marloes Kempkens doet voor de vierde keer mee aan de Nijmeegse Vierdaagse. Ze showt hier het nieuwe shirt, dat vanaf volgende week voor alle wandelaars beschikbaar is. Foto: Gemeente Venray

Gratis T-shirts voor deelnemers Nijmeegse Vierdaagse

Venray promoten, maar dan helemaal in stijl? Grijp nu uw kans! Op 16 juli gaat het grootste wandelevenement van Nederland weer van start: de Nijmeegse Vierdaagse. Ook dit jaar deelt de gemeente Venray gratis T-shirts uit aan de Venrayse deelnemers. Op woensdag 10 juli, tussen 19.00 en 20.00 uur, zijn wandelaars van harte welkom in de raadzaal van het gemeentehuis.

Het shirt heeft een metamorfose ondergaan. Deelnemers krijgen een hip aquablauw shirt met voorop het wel bekende Venray Bloeit-logo. Voor dames zijn er shirts met een aangesloten pasvorm beschikbaar. Wat niet veranderd is, is de kwaliteit van het shirt. We delen wederom echte sportshirts uit met een groot draagcomfort tijdens warm weer.

Samen op de foto

De shirts worden 10 juli tussen 19.00 en 20.00 uur uitgereikt. Onder het genot van een kopje koffie en iets lekkers kunt u op het gemak een passende maat uitkiezen en alvast kennis maken met de andere wandelaars. Ook wethouder Jan Loonen, fervent deelnemer aan de Vierdaagse, is van de partij. Rond 19.30 uur maken we een groepsfoto van alle deelnemers in het nieuwe shirt.

Gratis platform voor online zelfhulp

Voor alle inwoners van de gemeente Venray is het mogelijk om via www.evie.nl zelf, gratis en anoniem, aan de slag te gaan met lichte psychische klachten. Piekert u bijvoorbeeld veel? Lukt het u niet om te ontspannen? Of wilt u graag beter slapen? Evie kan mogelijk een uitkomst bieden.

Aan de slag gaan met de online zelfhulp van Evie kan op uw eigen manier: waar, wanneer en met wie u dat wilt. Met het grote aanbod aan e-healthmodules geeft Evie u meer kennis over een specifiek onderwerp en daagt u uit hier iets mee te doen. Bovendien biedt Evie ook oefeningen om

de nieuwe kennis in de praktijk te brengen en uw vaardigheden te versterken.

Ook via de app beschikbaar

Zowel via de website als via de app kunt u met Evie gratis en anoniem zonder hulpverlener aan de slag. Komt u er alleen niet uit en heeft u meer hulp nodig? Weet dan dat Evie ook gebruikt wordt door de huisarts, POH-GGZ, gemeente en GGZ-organisaties in uw regio.

Evie staat voor 'e-health voor iedereen'. Het platform wordt ondersteund vanuit regionale samenwerkingen tussen huisartsen, POH-GGZ, gemeenten, GGZ-organisaties en e-healthleveranciers.

Vraag nu de mantelzorgwaardering aan

Tot uiterlijk 1 november 2019 kunt u weer een mantelzorgwaardering aanvragen voor uw mantelzorger. Mantelzorgers zijn van onschatbare waarde. Dankzij hen kunnen mensen vaak langer thuis blijven wonen en contacten met hun eigen omgeving blijven onderhouden. De gemeente Venray vindt het belangrijk dat mantelzorgers gewaardeerd worden voor hun inzet.

Het aanvragen van de waardering voor uw mantelzorger kan via een online aanvraagformulier op www.venray.nl. Heeft u hulp nodig bij het invullen van het formulier?

Bel dan de gemeente op (0478) 52 33 33 (keuzemenu toets 1).

Kies zelf welke waardering

U kunt kiezen uit verschillende waardebonnen, een geldbedrag of respijtzorg. Respijtzorg is tijdelijke zorgverlening om mantelzorgers even vrijaf te geven. Iedere aanvrager (18+) krijgt sowieso een waardebon voor één nacht logeren in Logeerhuis Kapstok. De waardebonnen zijn mede tot stand gekomen door Cultura Venray, Venray Centraal en Logeerhuis Kapstok. Meer informatie leest u op het aanvraagformulier op www.venray.nl/mantelzorgwaardering.