Afbeelding
Foto: eigen foto

Care for Women in Heide

Heide | Henny van Eerten werkt al 27 jaar als verloskundige in Venray en is sinds 3 juli gestart als zelfstandig Care for Women specialiste. Care for Women is een landelijke organisatie die zich bezighoudt met hormonale problemen tijdens de overgang, de menstruatie, zwangerschap, anticonceptie, enzovoorts.

"Ons land telt ongeveer tachtig Care for Women specialisten. Het werk is een beetje vergelijkbaar met de vroegere overgangsconsulenten, alleen Care for Women specialisten pakken het eigenlijk wat breder", verduidelijkt Van Eerten. "Zo begeleiden we bijvoorbeeld ook vrouwen met vragen over anticonceptie en klachten tijdens de menstruatie. Als er vanaf de eerste tot na de laatste menstruatie klachten zijn die betrekking hebben op hormonen, kunnen de vrouwen zich melden bij mij."

Van Eerten moest een speciale opleiding van een half jaar volgen om zich officieel Care for Women specialiste te mogen noemen en nu vrouwen met hormonale klachten te mogen begeleiden.

Begeleiding voor vrouwen in brede zin

"Die begeleiding bestaat uit gesprekken, eventueel aangevuld met een health check. Je gaat in op welke klachten er zijn en geeft dan adviezen op het gebied van voeding, beweging en leefstijl. Ook wordt er gekeken of het verstandig is om bepaalde voedingssupplementen te gaan gebruiken. Care for Women heeft een eigen lijn voedingssupplementen. Die zijn uiteraard bij mij te koop."

Ze gaat de begeleiding in principe doen vanuit De Schól in Heide doen. "Vrouwen kunnen zich aanmelden via de website (www.careforwomenvenray.nl), per mail (h.r.vaneerten@careforwomen.nl) of telefonisch (0638283932) en dan kijken we samen naar een geschikte dag en tijd. De openingstijden van De Schól zijn van woensdag tot en met zaterdag tussen 9.30 en 16 uur. Als vrouwen niet naar Heide kunnen of willen komen, kunnen ze ook een huisbezoek aanvragen. Ik kan ook buiten de openingstijden langskomen."

De begeleiding kan ook thuis plaatsvinden

Van Eerten: "Ook is er een health check mogelijk: het gewicht en de lengte worden gemeten en het suiker- en cholesterol gehalte in het bloed worden bepaald. Je krijgt direct de uitslag en advies mee."

Van Eerten werkt het komende half jaar nog als verloskundige, maar gaat daarna volledig als Care for Women specialiste werken. "Het lijkt me mooi om vrouwen ook voor en na een zwangerschap te begeleiden."