Vanaf links Wendy Dakkus, Anita van Grinsven en Frank Koenen.
Vanaf links Wendy Dakkus, Anita van Grinsven en Frank Koenen. Foto: Henk Lammen

Luxe tasting met karakter

Venray | Drie ondernemers hebben de handen in elkaar geslagen en presenteren op woensdagavond 28 augustus een nieuw initiatief: Luxe tasting met karakter. Een proeverij met zeven gangen, evenzovele speciaalbieren in een prachtige omgeving.

Anita van Grinsven van Villa Venray, Wendy Dakkus van De Tapasproeverij in Overloon en Frank Koenen, bierbaas van Mr. Hop, deden al vaker met elkaar zaken. De Luxe tasting met karakter komt dan ook niet zomaar uit de lucht vallen. "Wendy heeft al vaker voor gasten van ons een tapasproeverij verzorgd", zegt eigenaresse Van Grinsven van Villa Venray.

In een volledig gerestaureerde doktersvilla en rijksmonument uit 1908 realiseerde zij enkele jaren geleden een familiehuis met elf slaapkamers geschikt voor maximaal 26 personen. Villa Venray ligt in het mooie Sint Annapark op 500 meter van het centrum van Venray.

Wendy Dakkus, met een schat aan horeca-ervaring, begon eveneens voor zichzelf met een bedrijf gespecialiseerd in authentieke tapas, catering en traiteur. Van een hapje bij de borrel tot een complete maaltijd. Genoeg ideeën voor bijvoorbeeld feestdagen, bedrijfsborrels, verjaardag, de vriendengroep op bezoek, bruiloft, jubileum, geen zin om te koken of zomaar een gezellige avond. Dakkus combineert die activiteiten vaker met de speciaalbieren van Mr. Hop uit Venray. Dit bedrijf is min of meer een uit de hand gelopen hobby. Een leven dat in het teken staat van bier. Van het bewaren van bieren thuis tot een eigen museum vol met bieren.

En met die verbondenheid met elkaar was de cirkel als het ware rond. Frank Koenen: "We willen de mensen in de regio met ons kennis laten maken, maar ook laten genieten van een heerlijk avondje uit. In de vorm van een proeverij van zeven gangen, waar bij ieder gerecht een ander speciaalbier wordt geserveerd." Het avondje uit moet vooral klasse en karakter uitstralen. "Bieren en gerechten worden met smaak aan elkaar gekoppeld. Dit in combinatie met de locatie, de villa in een rustieke omgeving, en live muziek moet het een evenement in stijl en luxe worden. Een kampvuur, kleedjes en kussens en hang- en picknicktafels creëren een ongedwongen sfeer waar het prettig vertoeven is."

De Luxe tasting met karakter begint om 19.00 uur. De inloop is vanaf 18.30 uur. Het nieuwe initiatief biedt plaats aan maximaal 150 gasten. Aanmelden kan via de website www.misterhop.com. Op de foto toosten vanaf links Wendy Dakkus, Anita van Grinsven en Frank Koenen alvast op het nieuwe initiatief. Foto Henk Lammen.