Afbeelding
Foto: Eigen foto

Nieuwe toestellen Gewoon Buiten

Overloon | Zondag 30 juni werd in speeltuin Gewoon Buiten de Gewoon buitenspeeldag gehouden.

Wethouder Jeu Verstraaten (foto) onthulde die dag het speeltoestel de Vergulde slak en bezoekers konden muntjes doneren aan de speeltuin voor de kosten van onderhoud. Als dank voor een bijdrage maakt de Vergulde slak een geluid. Verder werd er ook een voelmuur onthuld voor in de doorloopcontainer, evenals de milieustraat.

In de speeltuin worden plastic afval, flesjes en blikjes gescheiden in nieuwe afvalbakken. "Stapje voor stapje gaan we onze jeugdige bezoekers leren het afval te scheiden, we kunnen dit er niet vroeg genoeg met de paplepel ingieten bij onze nieuwe generatie zodat we en de kosten kunnen drukken en op een goede manier met het milieu omgaan", meldt voorzitter Renuka de Kunder.

Afval scheiden in speeltuin

Daarnaast hebben de stagiaires van de Mikadoschool afgelopen donderdag hun leren op locatieplek afgerond.

Volgend schooljaar komt er weer een nieuwe groep leerlingen van deze school speciaal uit Gennep om een bijdrage te leveren aan het onderhoud van de speeltuin. Tot slot wordt de komende weken hard gewerkt aan de plaatsing van de rolstoelcarrousel, met dank aan de gemeente Boxmeer, die hiervoor een subsidie heeft verstrekt van 5000 euro.

Ook de helft van de financiering van een kabelbaan is alweer bij elkaar gespaard.