Geen prioriteit voor coffeeshops

VENRAY | Het voorstel van D66 en VVD om voorrang te geven aan het verplaatsen van de twee coffeeshops uit het centrum van Venray, is door de andere zes fracties afgeschoten. Het college moet alle mogelijke oplossingen onderzoeken om de problemen in de Vergeten Driehoek de baas te worden. Dat besloot een meerderheid van de gemeenteraad tijdens de raadsvergadering van vorige week.

Daarin stelde een woordvoerder van de twee coffeeshopeigenaren tijdens een inspreekbeurt dat verplaatsen van de twee shops geen oplossing is. 'Het zal volgens ons averechts werken. Er kan sprake zijn van toename van illegale drugshandel in het centrum van Venray. Dat was ook zo toen de wietpas werd ingevoerd.' De shopeigenaren gaven aan mee te willen werken aan verbeteringen in de wijk.

Het college gaat nu een allesomvattend onderzoek doen naar oplossingen voor de problemen in en rondom de Vergeten Driehoek. Zoals parkeeroverlast, straathandel, ondermijning, kleine criminaliteit en gevoelens van onveiligheid. De coffeeshops zijn daarin wel een belangrijk speerpunt zoals de PvdA het omschreef.
Richard de la Roy (Venray Lokaal) merkte op dat verplaatsing van coffeeshops in andere plaatsen niet tot resultaten leidde. Hij wil meer politie en handhaving.

ProVenray dichtte de problematiek vooral toe aan het peperdure parkeerbeleid. Jan Hendriks (SP) gooide het over een andere boeg. Hij stelde dat de coffeeshophouders zich inzetten voor de goede zaak. "Je zou ze moeten belonen." En wordt het verhuizen? Hendriks weet nog wel wat leegstaande pandjes in Venray. Voor het integrale onderzoek wordt 50.000 euro uitgetrokken.