Afbeelding
Foto: APk

Duofiets voor de hele gemeente

Venray | Lopen en fietsen naar en vanuit Köln om geld binnen te halen voor de aanschaf van een bijzondere duofiets. Dat is wat de Ald Preense Kompeneej (APK) in het weekend van 24 en 25 augustus 2019 gaat doen. Het idee ontstond na het overlijden van oud-prins Gerard Reijnders, die veel gebruikmaakte van de duofiets.

Sjef Keizers, Jan Arts, Piet van Dijck en William Arts van de APK wandelden 111 kilometer in twee dagen voor het goede doel.

"Gerard trok er in de laatste maanden van zijn leven diverse keren op uit met de duofiets. Hij heeft daar veel plezier aan beleefd; het waren voor hem geweldige uitjes", vertelt collega-oud-prins Sjef Keijzers. De fiets waar Gerard onder begeleiding op reed, was en is uitsluitend te gebruiken voor mensen van de Zorggroep. Onder de APK ontstond het idee om zo'n duofiets aan te schaffen die door inwoners van de hele gemeente Venray kan worden gebruikt. "Er is veel meer vraag dan er aanbod is voor het gebruik van zo'n fiets", aldus Keijzers. "Wij zeiden: 'daar moet iets aan gedaan worden'. We willen de fiets zodoende beschikbaar stellen voor inwoners van de hele gemeente."

Het is niet zo dat de APK de fiets vervolgens zelf uit gaat lenen aan geïnteresseerden. "Wij zorgen voor de centen, maar willen het daarna professioneel onderbrengen", aldus Keijzers. "Dat doen we het liefst bij een bestaande organisatie die er ervaring mee heeft. De gemeente wordt leidend, zij is onafhankelijk."

Duofiets voor alle inwoners van de gemeente

Eerst staat dus de wandel- en fietstocht op het programma. Er zijn vier oud-prinsen die 111 kilometer wandelen (van Köln naar Venray), een ander deel van de oud-prinsen fietst de tocht. Sommigen fietsen 111 kilometer, anderen fietsen zelfs op en neer naar Köln (222 kilometer). Ze hopen allen op zondagmiddag ongeveer tegelijkertijd aan te komen in Venray. Keijzers: "We willen de aankomst namelijk gezamenlijk vieren. We proberen een tijdsplanning te maken, zodat we op zondagmiddag tegelijkertijd in Venray op het Schouwburgplein aankomen." Sponsoren is uiteraard nog altijd mogelijk. Er zijn verschillende pakketten, variërend van elf euro tot 999 euro. Daarvoor kan contact op worden genomen met Sjef Keijzers (06-42345187) of een e-mail worden gestuurd naar apkduofiets@pielhaas.nl.