Nieuwe uitdaging gemeentesecretaris

VENRAY | Gemeentesecretaris Karel Joosten van de gemeente Venray gaat zich richten op een nieuwe uitdaging. 'Maar de wegen tussen Venray en de gemeentesecretaris zijn nog niet gescheiden', laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Desalniettemin blijkt adjunct-secretaris Dorien van der Giessen de taken van Joosten al te hebben overgenomen, laat de gemeente Venray op vragen van deze krant weten. Van een vacature of een sollicitatieprocedure naar de functie van gemeentesecretaris is volgens de woordvoerder geen sprake.
De gemeentesecretaris is de eerste beleidsadviseur van het college van burgemeester en wethouders. In B en W komen op korte termijn ook wijzigingen. Wethouder Carla Brugman heeft haar functie neergelegd om gedeputeerde te kunnen worden in Limburg. Burgemeester Hans Gilissen stopt er eind dit jaar mee. In mei 2010 stemde de Venrayse gemeenteraad unaniem in met de aanstelling van de toen 51-jarige Joosten. Voordien was hij werkzaam bij de provincie Limburg als hoofd van de afdeling Infraprojecten. Ook werkte hij bij de gemeente Roermond, onder meer als directeur Ruimte en loco-secretaris.