Afbeelding
Foto: eigen foto

Nederlands kampioenen

Heel | In Heel vond zaterdag het Nederlands kampioenschap voor solisten en kleine ensembles plaats.

Hier werd het melodisch kwartet uit Ysselsteyn, bestaande uit Suus Smolders, Indy Rongen, Daan Jenniskens en Luc Gevers van Muziekvereniging de Peelklank uit Ysselsteyn, Nederlands kampioen in de vijfde divisie xylofoon-marimba ensemble. Ook Daan Loonen van Muziekvereniging Ons Genoegen uit Oirlo werd tot Nederlands kampioen gekroond, in de jeugddivisie marimba solist. Guus Reintjes van Ons Genoegen zette met 83 punten ook een mooie prestatie neer.

Indy Rongen, Suus Smolders, Daan Jenniskens en Luc Gevers krijgen al jaren drumles van Bart Jeuken. Sinds een jaar vormen zij met z'n vieren JuMP (Junior Meets Percussion), de jeugdslagwerkgroep van drumband de Peelklank uit Ysselsteyn onder leiding van Guido Pouwels. "De leerlingen werken hard aan hun partijen, maar de podiumervaring die ze opdoen en het echt tot in detail uitwerken van de muziekwerken, is natuurlijk ontzettend leerzaam. En heel erg goed voor hun muzikale ontwikkeling. En als je vervolgens ook nog eens een Nederlands kampioen wordt, dan is dat natuurlijk een prachtige bekroning en stimulans voor de toekomst", aldus Bart Jeuken.

Daan Loonen krijgt ook les van Bart Jeuken. Hij is lid van Ons Genoegen in Oirlo en speelt bij de Oirlose muziekvereniging al enkele jaren bij de jeugdslagwerkgroep HardSlag. Sinds kort speelt hij ook bij de 'grote' slagwerkgroep, die eveneens onder leiding staat van Bart Jeuken. Daan Loonen werkte net als de anderen hard toe naar het NK. "Ik heb heel veel geoefend, ik stuurde de oefenfilmpjes door naar Bart en hij appte daarna terug hoe ik het nog beter kon doen. Toen ik zaterdag van het podium kwam, was ik niet tevreden. Ik had een foutje gemaakt en dacht dat ik het niet had gehaald. Toen de jury zei dat ik Nederlands kampioen was, was ik superblij." Jeuken is vol lof over zijn kampioenen. "Ze hebben super gespeeld. Het is een wereldprestatie die ze hier hebben neergezet, een hogere beloning kunnen ze niet krijgen."

Foto: v.l.n.r.: Daan Jenniskens, Luc Gevers, Daan Loonen, Indy Rongen en Suus Smolders. Foto: PCM-Projects.