CDA wil dat college woningbouw uit impasse haalt

VENRAY | Waar het aan ligt, weet het CDA ook niet. Maar de beloofde zeventig sociale huurwoningen die voor vorig jaar op de rol stonden, zijn in geen velden of wegen te bekennen, constateren de christendemocraten, die het college oproepen met oplossingen te komen.

Het CDA geeft aan dat al jaren vrijwel geen sociale woningbouw meer wordt gepleegd in de dorpen en Venray. Wonen Limburg is verantwoordelijk voor de bouw. De gemeente Venray maakt daar prestatieafspraken over met de woningcorporatie.
CDA vraagt zich af waarom de woningbouw in Venray is ingezakt. Ligt het aan de gemeente die geen grond aanbiedt of aan Wonen Limburg dat de grond te duur vindt? De fractie stelt in de beschouwingen op de voorjaarsnota dat de partijen zich achter elkaar verstoppen. CDA: 'Dit is niet meer aan de inwoners uit te leggen en in strijd met bouwen naar behoefte'. Omdat arbeidsmigranten die hier blijven doorgaans op dezelfde woningen een beroep doen, wordt de noodzaak om uit de impasse te komen alleen maar groter, stelt het CDA.