Leunen zet in op vertier onder de jeugd

Leunen | In Leunen zijn recent los van elkaar twee groepen ontstaan die zich willen inzetten voor meer vertier onder de jeugd van het dorp.

"Het grootste doel om te starten, is om de leefbaarheid in het dorp te vergroten", zo motiveerde Jop Janssen, een van de initiatiefnemers. "Ik heb namelijk het idee dat dat minder aan het worden is." Janssen richt zich op activiteiten voor de jongere jeugd, Sharon Linskens gaat kijken welke activiteiten er georganiseerd kunnen worden voor jongeren van twaalf tot en met achttien jaar.

Insteek: een keer per maand activiteit voor de jeugd

Het plan is om per maand (behalve in de vakantiemaanden) één activiteit te organiseren, wat neerkomt op tien activiteiten per jaar. Voor de jongere jeugd zal het deelnemen aan een activiteit een euro kosten, voor de oudere jeugd wordt er twee euro vijftig entree gevraagd en kost een drankje tijdens de nader te bepalen activiteiten één euro. Janssen en Linskens gaan, met hulp van andere vrijwilligers, aan de slag met het uitwerken van de plannen en het opstellen van een begroting zodat de dorpsraad in kaart kan brengen wat er door hen betaald kan worden. Het najaar wordt dan gebruikt om de plannen voor het volgende kalenderjaar te
smeden.