Motorcrossers in de prijzen

Venray | De regionale motorcrossers hebben verschillende noemenswaardige prestaties behaald tijdens wedstrijden door het gehele land.

Amber Simons (Well) en Britt Jans-Beken (Wanssum) namen deel aan een wedstrijd voor het Europees kampioenschap voor dames. Simons behaalde in Arnhem een zevende plaats en Jans-Beken wist ook in de top tien te eindigen.

Bryan Kersten (Groeningen) eindigde op een tiende plaats in de 500cc klasse tijdens een wedstrijd in Lochem. De regionale quadrijders kwamen in actie bij wedstrijden in Oss. Vijf van de zes rijders wisten een top tien plaats te behalen. Tijdens het ONK quads masters behaalden Joe Maessen (Ysselsteyn) en Ricardo Phoelich (Maashees) opnieuw een podiumplaats. Maessen moest het wederom afleggen tegen Mike van Grinsven (Heesch), maar was tevreden zijn met de tweede plaats. Hij hield hiermee Phoelich achter zich die met een derde plaats die het erepodium compleet maakte.

Johan Gommans (Oirlo) en Job Smits wisten eveneens een plek te behalen in de top tien. Met nog drie wedstrijden te gaan in deze klasse lijken de kaarten aardig geschud. Maessen en Phoelich strijden om plaats twee in het kampioenschap. Daarachter zit een grote groep rijders die strijden om een plaats in de top tien van dit kampioenschap. Hierbij behoren Gommans en Job Smits. Zij hebben zich ook geplaatst voor de finalewedstrijd van 20 juli tijdens de zwarte cross in Lichtenvoorde.

Ook Wout Smits (Ysselsteyn) heeft goede kansen op plaatsing voor de afsluiting van het seizoen van het ONK quads masters. Bij het NK quads behaalde Daan van Rijswijck (Oirlo) een tiende plaats. Amber Simons wist opnieuw de zege te behalen in de damesklasse (MON). Simons was in het Brabantse Reusel oppermachtig en wist beide manches met ruim verschil te winnen. De Wellse staat ook aan de leiding in de stand van het NK. In klasse MX open nationalen reden alle drie de regionale motorcrossers naar een top tien klassering. Juup Tax (Wanssum) wist met een vijfde plaats nog net plaatsgenoot Jules Deenen achter zich te houden. Maik Hubers (Venray) wist zich met een negende plaats ook een plaats in de top tien toe te eigenen. Noemenswaardige top tien-klasseringen waren er verder voor Marc van Dijck (Venray), Finn Teunesen (Vierlingsbeek) en Britt Jans-Beken.

Uitslagen:

Arnhem (FIM) EMX Women: 7. Amber Simons (Well). 10. Britt Jans-Beken (Wanssum)

Lochem (KNMV) 500cc: 10 Bryan Kersten (Groeningen)

Oss (KNMV) ONK quads masters: 2. Joe Maessen (Ysselsteyn). 3. Ricardo Phoelich (Maashees). 8. Johan Gommans (Oirlo). 9. Job Smits (Ysselsteyn). 17. Wout Smits (Ysselsteyn)

NK quads: 10. Daan van Rijswijck (Oirlo)

Geldermalsen (KNMV) Cup 125cc: 9. Britt Jans-Beken (Wanssum)

NK 50cc: 12. Stan Pijpers (Wanssum)

Reusel (MON) MX open senioren: 25. Koen Pijpers (Venray)

MX open nationalen: 5. Juup Tax (Wanssum). 6. Jules Deenen (Wanssum). 9. Maik Hubers (Venray)

MX 2 nationalen/inters: 9. Kevin Simons (Well). 10. Bart Pijpers (Wanssum)

MX 2 senioren: 10. Nick van Loon (Meerlo)

Dames: 1. Amber Simons (Well)

Veteranen: 9. Marc van Dijck (Venray)

MX 2 junioren: 20. Lynn Hubers (Overloon)

Rosmalen (KNMV) DMX 85cc: 8. Finn Teunesen (Vierlingsbeek)

DMX 125cc B: 11. Tom Teunesen (Vierlingsbeek). 16. Niels Huibers (Groeningen)