Afbeelding
Foto: eigen foto

Smarlappenfestijn de Sjanellekes

Venray | Smartlappenkoor De Sjanellekes houdt op zaterdag 6 juli een smartlappenfestival in het centrum van Venray. Het festival gaat om 13.10 uur van start in meerdere straten in het centrum, op het Henseniusplein en met het podium op de Grote Markt als centraal punt. Dit dankzij de medewerking van enkele horecaondernemers.

Smartlappenkoor De Sjanellekes gaat het festival om 12.40 uur openen op het podium op de Grote Markt.

Rond 16.45 uur is op de Grote Markt tevens de afsluiting van het straatfestival met alle koren. Vervolgens is rond 17.15 uur de prijsuitreiking van de hoofdprijzen van de tombola en start om 18.15 uur het avondprogramma op de Grote Markt met een optreden van de feestband Trane met Tuite.

De deelnemende koren: De Sjanellekes Venray, Huur Os Grubbenvorst, Amor Den Bosch, Schoen Luuj Venlo, Now Weej Venray, De Rooyse Dommelklanken St, Oedenrode, De Tissues de Meern, De Melodiva's Den Bosch, Shantykoor Voor Anker Veenendaal, Almelo's viswijvenkoor de Schellevissen, De Spotvogels Raamsdonksveer, Gerre Weg Kerkdriel en Zuutjes An uit Venray. De koren worden om 11.15 uur ontvangen in de foyer van de schouwburg en gaan van 13.00 tot 17.00 uur het centrum van Venray omtoveren in een smartlappenland.

Ook is er een speciaal ingerichte sjanellenwinkel in het voormalig pand van Primera aan de Schoolstraat, tijdens het festival geopend van 12.30 tot 17.30 uur. Daar zijn alle prijzen tentoongesteld die beschikbaar zijn gesteld door ondernemers voor de tombola. Tijdens het festival kunnen lootjes gekocht worden die meteen verzilverd kunnen worden in deze winkel.

De koren treden afwisselend op op de Grote Markt, het Henseniusplein en op meerdere plaatsen in de Grotestraat, Schoolstraat, De Bleek en de Passage en worden begeleid door vele vrijwilligers, die de koren door deze dag heen gaan loodsen.