Records sneuvelen bij MGC Venray


Venray | Op de tiende speeldag van Midgetgolfclub Venray (MGC Venray) zijn er weer drie records gesneuveld.

Willy van Bommel scoorde voor het eerst onder de 30 slagen, namelijk 27 slagen over één ronde. Ook zijn score over drie ronden wist hij te verbeteren en kwam met 96 slagen voor het eerste onder de 100 slagen. Ook Gerrit Janssen is een persoonlijk record rijker. Hij liet namelijk over één ronde de teller op 20 slagen stilstaan.

Harrie Lenssen verbeterde zijn beste seizoenprestatie over drie ronden tot 91 slagen. Hij deed dat in zijn partij tegen Jan van der Haghen, die uiteindelijk in 3 – 3 eindigde, maar doordat Van der Haghen één slag meer nodig had (92), verdiende Lenssen het extra winnende punt en won met 4 – 3. Jan Engels lijkt op de weg terug na een paar mindere wedstrijden. Hij won verdiend met 6 – 0 van Gerrie Janssen, die vooral in de laatste twee ronden goed wist aan te haken, maar net elke keer een slag tekort kwam. Huub Straatman en Gerrit Janssen speelden qua score 79 – 79 weliswaar gelijk, maar Straatman won twee ronden. Na de tweede ronde, die Janssen met 20 slagen op zijn naam schreef, was hij het spoor bijster, waarvan Straatman profiteerde. Gerrit Vermeulen (83 slagen) wist wel met 6 – 0 van Willy van Bommel, maar ondervond vooral in de tweede omloop veel tegenstand van de debutant, die hij met slechts twee slagen verschil (27 – 25) wist te winnen. In de stand gaat Huub Straatman nog altijd aan de leiding met 3 punten. Gerrie Janssen, Gerrit Janssen, Gerrit Vermeulen en Jan Engels hebben nu allen 7 punten, maar op basis van gemiddeldeverbetering zijn bovengenoemde speler is die volgorde gerangschikt. Op de vernieuwde banen van Drachten werd het NK drietallen gehouden, waaraan acht herenteams deelnamen. Jan Engels wist met teamgenoot van Duno en gastspeler Frits Zwaal de vijfde plaats te behalen met 668 slagen, wat een gemiddelde betekende van 27,8. Kampioen werd Hole Ridders uit Ridderkerk met 609 slagen vóór favoriet en veelvuldig Nederlands kampioen Oirschot, die 6 slagen meer nodig hadden (615).

Appelscha 1, met Huub Bottenberg in de gelederen, die in de laatste ronde een perfect (18 slagen) scoorde, werd derde met 619 slagen. Appelscha 2 werd vierde met 650 slagen. Achter Duno volgde Drachten met 672, Leeuwarden met 698 en De Houtduif sloot met 763 slagen de rij. Bij de dames wist Duno het wel goed te doen door in de noodzakelijk geworden barrage Zoetermeer naar de derde plaats te verwijzen. Hier werd Oirschot overtuigend kampioen.