Met vier titels het meest succesvolle jeugdteam ooit van De Peelkorf.
Met vier titels het meest succesvolle jeugdteam ooit van De Peelkorf. Foto: Math van der Wielen

De Peelkorf B1: vier keer goud!

De Peelkorf B1-Rosolo B1 8-3 (3-2). Doelpunten De Peelkorf: Fenna Rongen (3x), Lisa Janssen en Kaley Hendriks (beiden 2x) en Loes Rops.

Roermond | De korfbalsters van De Peelkorf B1 pakten zondag opnieuw de Nederlandse titel. In de veldfinale in Roermond werd Rosolo B1 met 8-3 verslagen. Eerder dit seizoen werd De Peelkorf B1 ook Nederlands zaalkampioen door in de eindstrijd de concurrent uit Reusel te verslaan. Voor de jonge Ysselsteynse korfbalsters was het een geweldig seizoen, want in de hoofdklasse werden zij ook zaal- en veldkampioen.

Door Henk Lammen

Een seizoen met vier gouden randjes. Dat dringt zondag na afloop van de finale ook door tot trainer/coach Nicole Swinkels. Samen met Mariska Coopmans (trainer/coach) en Suzanne Janssen (leidster) smeedde zij dit jaar een geoliede machine. "We hebben dit seizoen een keer verloren, twee keer gelijkgespeeld en alle andere wedstrijd gewonnen", glundert ze. "We hebben een enorm sterk collectief. De meiden die voor de afvang zorgen en als aangever zijn net zo belangrijk als de doelpuntenmaaksters." Dat bleek ook in de laatste finale tegen Rosolo B1. In de eerste helft pasten Coopmans en Swinkels de tactiek aan om niet open voor te verdedigen. Na een 3-2 ruststand schakelden de Ysselsteynse korfbalsters in het tweede bedrijf over naar hun vertrouwde spelletje. "De meiden geloofden ook echt in ons plannetje. We hebben er de hele week op getraind. Uiteindelijk met succes. Rosolo was echt verrast door onze strijdwijze." Het moet nog worden opgezocht in de annalen van De Peelkorf, maar dit B1 is met vier gouden medailles ongetwijfeld het beste jeugdteam ooit van de korfbalvereniging. Swinkels: "Ik weet het echt niet, maar het is wel heel bijzonder. Aan het begin van het seizoen hebben we als groep afgesproken om voor alle vier de titels te gaan. Als je aan het einde van de rit dit hebt gepresteerd, mag je wel trots zijn." Na vijf jaar stopt ze als trainer/coach in de jeugdafdeling van De Peelkorf. "Mooier kun je toch niet afsluiten. Met dank ook aan alle supporters, vooral ook alle ouders, die ons het hele seizoen hebben gesteund."