Jongeren staan niet in de rij voor Roekenbosch

BLITTERSWIJCK | Blitterswijckse jongeren moeten op het voormalig recreatiepark Het Roekenbosch in aanmerking kunnen komen voor een woning. De Kerngroep Blitterswijck brak een lans voor ze. Voorlopig is het resultaat mager. Eén jongere uit het dorp meldde zich voor een huisje op het park, dat wordt ontmanteld. Ook gaat de gemeente Venray handhavend optreden tegen oneigenlijk gebruik van parkhuisjes.

De enige gegadigde voor een huurwoning meldde zich aan via de site voor woningzoekenden Thuis in Limburg. Wonen Limburg, dat ook bij Het Roekenbosch is betrokken, kreeg geen enkele aanmelding binnen. Dat meldt het college in een schrijven aan de raad.

In de brief staat ook dat de verhuur van Roekenbosch-huisjes aan woonurgenten is vertraagd. Omdat de Belastingsdienst nog niet in de administratie had doorgevoerd dat 44 vergunde parkwoningen inmiddels huurwoningen zijn van Wonen Limburg, konden de aangemelde huurders niet rekenen op een toeslag. De gemeente Venray heeft volgens de brief de wijziging tijdig doorgegeven aan de Belastingdienst, die inmiddels de administratie op orde heeft. De eerste huurders hebben hun intrek kunnen nemen.

Roekenbosch Ontwikkeling BV heeft als opdracht ervoor te zorgen dat alle panden op het park die niet in gebruik zijn te slopen. Op 1 januari 20130 moeten alle opstallen van het park verdwenen zijn, waarna de BV wordt opgeheven. De 57 woningen die zijn aangewezen voor de huisvesting van arbeidsmigranten, worden inmiddels allemaal bewoond. Een echtpaar beheert de 57 woningen. Dat doet het stel onder de vlag van KAFRA Housing, dat is voortgekomen uit uitzendbureau OTTO Work Force in Venray.

De officiële omgevingsvergunning voor de 44 urgentie- en 57 arbeidsmigrantenwoningen is nog niet verleend door Venray. Het college verwacht dat die vergunning op korte termijn wordt verleend. 24 woningen in het park blijven als recreatieve woning in gebruik. Maar in een aantal ervan zijn arbeidsmigranten gehuisvest, wat tegen de regels is. In enkele vindt permanente bewoning plaats. De gemeente heeft hierop handhaving ingezet.