Ars Musica

Groot vocaal ensemble Ars Musica is een gezelschap van enthousiaste zangers en zangeressen. Het zangrepertoire is heel divers van klassiek tot moderne zang. Het koor staat onder leiding van dirigent Jos Ardts. Ars Musica repeteert wekelijks in de Kemphaan op dinsdag van 20.00 tot ongeveer 22.15 uur. Op Schijt aan de Grens gaat Ars Musica acte de presence geven en haar zalige zonden vertolken. Iedereen die van zingen houdt en graag deelneemt aan koorzang is van harte welkom. Loop gerust binnen op een repetitieavond. Voor informatie kan contact worden opgenomen met Sylvia Hudales via telefoon (0478)568561.

Venrays Mannenkoor

Repetitie donderdagen 27 juni en 4 juli vanaf 19.30 uur in De Witte Hoeve aan de Gasstraat 5 in Venray. Afmelden voor repetities kan via e-mail afmeldenvmk@ziggo.nl of telefoon 06-28159568. Mannen die lid willen worden, kunnen vrijblijvend binnenlopen om een repetitie bij te wonen. Ook kunnen ze zich melden bij een van de koorleden of via e-mail info@venraysmannenkoor.nl. Oud papier kan naar de VMK-container bij de Welkoop aan de Zuivelweg in Leunen worden gebracht. Voor meer informatie omtrent het koor, optredens en andere activiteiten kijk op www.venraysmannenkoor.nl.

Vocal Group Transparant

De laatste repetitie voor de zomervakantie wordt gehouden op woensdag 3 juli om 20.00 uur in de Witte Hoeve in Venray. Aansluitend wordt gezamenlijk de vakantie ingeluid met een vakantieborrel. De eerste repetitie na de zomervakantie is op woensdag 21 augustus. Dit is dan tevens de generale repetitie voor het optreden bij Carat in Helmond op zondag 25 augustus.

Nu het jubileumoptreden achter de rug is, wordt er weer gezocht naar nieuwe leden. Wie het leuk lijkt om mee te zingen, mag een keer een repetitie bijwonen. Neem hiervoor contact op met Piet Wetterhahn via telefoonnummer (0478)550028 of via e-mail info@vocalgrouptransparant.nl. Meer informatie is te vinden op www.vocalgrouptransparant.nl.

Confetti

Confetti is een close harmony groep bestaande uit een twintigtal dames en heren. De repetities zijn op woensdag van 20.15 tot 22.15 uur in het gebouw van Omroep Venray aan de Langeweg. Woensdag 3 juli laatste repetitie voor de vakantie. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie kijken op www.confetti-venray.nl of langskomen op woensdag.

Gemengd koor Het Zonnelied

Zingen van de heilige mis in de Paterskerk op zondag 30 juni. Op maandag repetitie om 19.30 uur in de Paterskerk. Afmelden bij Lies Geuijen via telefoon 06-18242600. Voor informatie kan contact worden opgenomen met A. van Steen via telefoon 588131, bezoek een repetitie op maandagavond of e-mail gemengdkoorhetzonnelied@gmail.com.

Crescendo

Seniorenkoor Crescendo is een koor voor 50-plussers die met plezier zingen. Wie ook graag zingt is van harte welkom om tijdens een repetitie kennis te komen maken met het koor. Het koor repeteert iedere woensdag van 18.00 tot 19.30 uur in De Galmhut aan de Langeweg 92 in Venray. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Hanny Craghs via telefoon
(0478)582791.

Venrode Voices

Bijna veertig vrouwen zingen popsongs, musicals en ballads. Na de vakantie starten de repetities weer op woensdag 4 september met onder meer de voorbereidingen voor het concert met het Remunsj Theaterkoor en het Castellumkoor uit Alphen a/d Rijn op 29 september in Schouwburg Venray.

Meer weten over het popkoor of een optreden boeken? Bezoek www.venrodevoices.nl of neem contact op met het secretariaat via e-mail secretariaat@venrodevoices.nl.

Koor Chrisko

Wekelijkse repetitie op maandag om 19.30 uur. Zaterdag 29 juni 19.15 uur heilige mis in Grote Kerk. Zaterdag 6 juli 18.00 uur heilige mis in Paterskerk. Bezoek www.koorchrisko.nl voor verdere informatie of informeer bij Marly de Haart via telefoon 588176 of Norma Ansinger via telefoon 585234.

Venray's Gregoriaans Koor

Zingen in de Paterskerk op zaterdag 29 juni om18.00 uur. Zangers in uniform aanwezig zijn om 17.30 uur. Maandag 1 juli repetitie in het repetitielokaal van de Grote Kerk om 18.30 uur.

Afmelden bij Aldert Lukken via telefoon (0478)585189. Het koor bestaat uit 22 mannen onder leiding van Ad Voesten. Belangstellenden en nieuwe zangers zijn van harte welkom. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Ad Voesten via telefoon (077)3662479 of met Chrit Janssen via telefoon (0478)585621.

Kienen Wijk Zuid

In het wijkgebouw aan de Beukenlaan 4 in Venray wordt op vrijdag 28 juni vanaf 20.00 uur een kienavond gehouden.

Oud papier

DOS Venray haalt op vrijdag 28 juni oud papier op in de wijken De Brabander (met de Overloonseweg) en Veltum. In De Brabander wordt om 9.00 uur begonnen. In Veltum betreft het de straten gelegen in het gebied tussen Westsingel, Langstraat/Hoebertweg, Weg in den Berg en Kempweg. Hier wordt om 13.00 uur begonnen met inzamelen. Het papier tijdig en goed gebundeld aan de straatkant gereed zetten.

DAF-weekeind

In het Peelmuseum wordt op zaterdag 29 en zondag 30 juni een DAF weekend gehouden. Zaterdag is er een toertocht voor DAF-voertuigen door de hele gemeente. Zondag is er een groot defilé langs genodigden. In het museum is tevens een expositie over DAF te zien. Het Peelmuseum is gelegen aan de Griendtsveenseweg 69 in America.

Match

Match voor vrijwilligers is voor wijkcentrum Den Hoender op zoek naar gastvrouwen en gastheren.

Omschrijving: De taken van de gastvrouw/gastheer bestaan hoofdzakelijk uit bardiensten, koffie en thee zetten, na afloop de zaak schoon achter laten en alles afsluiten. Het gaat om een paar uur per week.

Voor meer informatie over deze vacature: Match voor vrijwilligers, Dr. Poelsstraat 6, 5802 AX in Venray. Telefoon (0478)516995, e-mail info@matchvoorvrijwilligers.nl. Zie ook www.matchvoorvrijwilligers.nl.

De Locht

In openluchtmuseum De Locht in Melderslo wordt op zondag 30 juni brood gebakken in het bakhuisje en kinderen mogen hun eigen broodje bakken. Bigband Rolling Notes uit Asten speelt in De kiosk en het Eindhovens Kamerkoor zingt in de kapel. Het museum is alle dagen open van 10.00 tot 17.00 uur. De bijzondere activiteiten beginnen om 11.00 uur. Voor meer informatie kijk op de website www.museumdelocht.nl.

Toon Hermans Huis

Het Toon Hermans Huis Venlo houdt op woensdag 3 juli onder begeleiding van een gids van het Limburgs Landschap en enkele medewerkers van het Toon Hermans Huis een wandeling in natuurgebied Dubbroek in Maasbree. Na afloop van de wandeling is er gelegenheid tot het drinken van koffie of thee met cake. Bijeenkomst is om 14.00 uur bij Zorgboerderij Dubbroek aan de Dubbroek 12 in Maasbree of om 13.30 uur bij de Familiekerk aan de Belletablestraat in Venlo.

Opgeven kan bij het Toon Hermans Huis via telefoonnummer 3211433 of via e-mail info@toonhermanshuisvenlo.nl.