Uitstel plan Spettervallei

Venray | Junior Kamer Venray is al enkele jaren bezig met de ontwikkeling van de Spettervallei in het Vlakwatergebied in Venray. "Wij zijn zeer dankbaar voor alle steun die we al hebben mogen ontvangen voor dit project. Via deze weg willen we alle betrokkenen op de hoogte brengen van de huidige situatie", meldt Luuk Jansen, voorzitter Junior Kamer Venray.

De voorbereidingen zijn getroffen en het totale plan voor realisatie ligt feitelijk klaar om uitgevoerd te worden. "Maar helaas kunnen we op dit moment niet starten met de realisatie. Wij hebben van de gemeente Venray vernomen dat zij in eerste instantie een algehele visie wil vormgeven voor het Vlakwatergebied. Voor het vormen van deze visie is 2019 als jaar gereserveerd. De verwachting is dat er in december dit jaar een (concept)plan klaarligt, van waaruit de verdere inrichting van het Vlakwatergebied vorm zal krijgen. Wij zijn genoodzaakt om het project te parkeren totdat duidelijk is welke plek de Spettervallei, in de nieuwe visie voor het Vlakwatergebied, krijgt. Alle donaties zullen gereserveerd blijven voor dit
project."

De Spettervallei is een waterspeelplaats voor kinderen waar op verschillende manieren, middels het oppompen van grondwater, stroompjes ontstaan. Deze waterstromen kunnen met sluisjes, via natuurlijke verhogingen en rotsen onderbroken en gestuurd worden. Het gebied grenst aan de reeds gerealiseerde speeltuin het Speelvlak. De Spettervallei heeft tevens een functie als rust- en picknickplaats.

Voor actuele ontwikkelingen hou, naast de lokale media, ook www.spettervalleivenray.nl in de gaten.