Sprekersplein in plaats van inspreekbeurt

VENRAY | Het inspreken voor een raads- of commissievergadering in Venray is vanaf 1 oktober verleden tijd. In de plaats ervan voert de gemeente Venray het het Sprekersplein in.

De bedoeling is dat met het invoeren van het Sprekersplein het contact tussen inwoners en gemeenteraad en commissies beter wordt. Krijgen inwoners voor een raads- of commissievergadering nu maximaal vijf minuten spreektijd om agendapunten te verduidelijken, in de nieuwe opzet wordt dat tien minuten. De spreekbeurt mag ook een presentatie met beelden zijn. Tevens kunnen ook niet-geagendeerde onderwerpen aan de orde worden gebracht.
Het Sprekersplein is telkens op dinsdagavond vanaf 19.00 uur, voorafgaand aan de commissievergaderingen in die week. Het Sprekersplein, met de burgemeester als voorzitter, is een pilot van een jaar, en de eerste is 1 oktober. Wie wil inspreken, dient zich uiterlijk een dag voor het Sprekersplein aan te melden bij griffie@venray.nl. Ook kunnen ambtenaren en externe deskundigen acte de présence geven bij het Sprekersplein.