Afbeelding
Foto: eigen foto

Unieke bijdrage met blussers

Venray | Het Venrayse bedrijf DTP Brandbeveiliging levert een bijdrage aan de grootste Theaterparade van Stichting Brabantsedag. DTP Brandbeveiliging is verantwoordelijk voor de levering van de brandblussers voor het hele festival. Het festival vindt op zondag 25 augustus plaats in Heeze.

Twan Vullings, samen met zijn vrouw Froukje eigenaar van DTP Brandbeveiliging, is vereerd met het feit dat juist zijn bedrijf de brandblussers mag leveren. "Het festival is de grootste Theaterparade van Nederland. Dat is toch wel uniek en eerlijk gezegd ben ik er trots op dat wij daar onderdeel van mogen zijn. Er komen bijna vijftigduizend man op af", aldus Vullings. "De eerste vijftig brandblussers zijn er inmiddels al naartoe. Hoeveel het er in totaal worden is niet bekend, maar het zal een veelvoud zijn van die vijftig."

Naast enkel de levering van de brandblussers, krijgt DTP Brandbeveiliging ook een adviserende taak. "In samenspraak met het bestuur en de gemeente adviseren we hoeveel blussers er geplaatst kunnen worden en waar ze geplaatst worden." Vullings hoopt uiteraard dat de blussers niet gebruikt hoeven worden. "Ik ga ervan uit dat ik ze allemaal ongebruikt weer terugkrijg", lacht Vullings. "Dat is natuurlijk wel het brandveilige uitgangspunt."