De nieuwe salon aan de Hofweg in Venray opende onlangs zijn deuren.
De nieuwe salon aan de Hofweg in Venray opende onlangs zijn deuren. Foto: eigen foto

Samenwerking met Schoemacher

Venray | Met Avenue Beauty is Venray een ambitieuze lifestyle beautysalon rijker. Eigenaresse Tatijana Horvat zocht zelfs de samenwerking op met cosmetisch arts Robert Schoemacher. Hij komt op 2 juli richting Venray om behandelingen te geven.

Horvat legt het nieuwe concept graag uit. "Wij zijn een lifestyle beautysalon. Het woordje lifestyle houdt eigenlijk in dat we meer zijn dan alleen een beautysalon. Zo bestaat het voorste gedeelte van ons pand aan de Hofstraat uit een winkeltje met woondecoratie, verzorgingsproducten, nagelproducten van Jana Nails en de verzorgingslijn Perfect Age van Schoemacher." De focus ligt 'm echter vooral op de beautysalon. "We hebben een pedicure, nagelstyliste, wimperstyliste, waxing, microblading en een nieuwe vorm van therapie in Nederland: maderotherapie. Dat laatste is geen dieet, maar je valt er wel van af."

Op cosmetisch gebied zocht Horvat de samenwerking met een gerenommeerde arts. "Je hoort tegenwoordig de engste verhalen over cosmetische artsen", vertelt Horvat. "Ik dacht: als ik een mooie salon heb, wil ik ook de beste werknemers. Ik wilde eigenlijk gewoon dokter Robert Schoemacher als cosmetisch arts. Hij heeft twintig jaar ervaring en is de meest aantoonbare cosmetische arts van Nederland. Ik zag een verzorgingslijn van hem op internet en kwam in aanraking met de personen die erachter zitten. Van hen kreeg ik de mogelijkheid om in contact te komen met Robert." Op dinsdag 2 juli komt Schoemacher voor de eerste keer richting Avenue Beauty. Daarna is het plan dat de arts maandelijks richting Venray komt om geïnteresseerden te behandelen. "Mensen die interesse hebben in botox of injectables kunnen gewoon bij ons een afspraak maken. Als er genoeg mensen zijn, ga ik met hem een datum afspreken waarop hij langskomt. Dat is een keer per maand."

'Ik dacht: ik wil gewoon de beste zzp'ers'

In de salon wordt uitsluitend gewerkt met zzp'ers, zo geeft Horvat aan. Zij gaan in de toekomst een nóg gevarieerder programma aanbieden. "Er moet meer gebeuren dan alleen nagels. In de toekomst willen we ons ook bezighouden met meditatie en yoga-avonden houden."

Horvat houdt zich zelf verder bezig met de import en distributie van producten van Jana Nails, die ze zelf dus ook verkoopt. Van 21 tot en met 23 september is er een driedaagse opleiding waarin de mogelijkheid bestaat om die producten beter te leren kennen. Ook vindt er dan een training plaats die wordt gegeven door internationaal jurylid en nageldesigner
Jovana Bacanac.