OOK zoekt vrijwilligers

Venray | Synthese zoekt vrijwilligers voor OOK; Ondersteuning Ouders en Kinderen in de gemeente Venray.

Synthese is op zoek naar vrijwilligers die tijdelijk ondersteuning willen bieden aan gezinnen met opvoedingsvragen. Gewoon van ouder tot ouder, thuis in het gezin. De vrijwilliger biedt een steuntje in de rug bij bijvoorbeeld het aanbrengen van structuur in de opvoeding, het versterken van zelfvertrouwen van de ouder of hulp bij het uitbreiden van het sociale netwerk van het gezin.

Anneke, vrijwilligster bij OOK en zelf moeder: "Ik observeer, inventariseer en draai een tijdje mee. Dan kom ik bijvoorbeeld op woensdagmiddag als alle kinderen thuis zijn. We drinken een kop koffie en praten wat. Of ik neem een leuk boekje mee en ga voorlezen. Moeder ziet het kind tot rust komen en leert van de interactie die ontstaat."

De vrijwilliger kan rekenen op ondersteuning van Synthese. Naast een vast contactpersoon houdt Synthese elke acht weken een vrijwilligers- of themabijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomsten kunnen vrijwilligers ervaringen uitwisselen, maar leren ze ook meer over bijvoorbeeld voorlezen in een gezin, opgroeien vanuit een andere cultuur en emoties bij kinderen. Daarnaast ontvang je als vrijwilliger reis- en onkostenvergoeding en worden er diverse scholingsmogelijkheden aangeboden.

Interesse of meer weten over OOK? Neem contact op via telefoon (0478)517300 en vraag Moniek Seijkens of e-mail naar m.seijkens@synthese.nl.