Wout Poels wint na een geweldige laatste kilometer in het Critérium du Dauphiné.
Wout Poels wint na een geweldige laatste kilometer in het Critérium du Dauphiné. Foto: Cor Vos

Wout Poels wint koninginnenrit

Blitterswijck | Wout Poels uit Blitterswijck is zondag op de vierde plaats van het Critérium du Dauphiné geëindigd. Jakob Fuglsang verzekerde zich van de eindzege.

Wout Poel finishte zondag tijdens de laatste rit in het groepje favorieten. Hij kon na zijn knappe ritzege van zaterdag geen aanval meer op de klassementsleider inzetten. De laatste etappe werd gewonnen door zijn ploeggenoot Dylan van Baarle. Van Baarle die erg blij was met de opsteker voor zijn team na de ernstige val van teamgenoot Chris Froome. "We hadden deze overwinningen echt nodig na een hectische week, dit doet ons goed", zei hij voor de camera van de NOS. Woorden van gelijke strekking verkondigde Poels voor diezelfde camera na zijn zege, zaterdag in de koninginnenrit. In de hagel en regen reed Wout Poels naar een bijzondere overwinning in de zware zevende etappe in de Dauphiné, nadat hij eerder deze week Chris Froome ongenadig hard zag vallen. "Dit is wel heel mooi." Poels snelde vlak voor de finish Jakob Fuglsang en Emanuel Buchmann op indrukwekkende wijze voorbij en vierde zo een imposante zege in de zwaarste bergetappe van de Franse WorldTour-koers. "Ik voelde mij heel de week al goed, maar dit is wel heel mooi. Hopelijk heeft Chris het ook kunnen zien. Ik hoop dat het Chris extra kracht geeft. Hij staat voor een lang herstel, en zal stapje voor stapje beter moeten worden. Normaal was hij hier de leider, maar nu moest ik het doen. Het gaf mij meer motivatie."

In de grote rondes werkt Wout Poels voor de ploeg. In de komende Tour de France hoopt hij af en toe ook voor eigen kans te kunnen rijden. "Maar je moet ook realistisch zijn. De concurrentie is hard en groot. Gelukkig heb ik andere koersen waar ik kan vlammen." Hij doelt onder andere op Tirreno-Adriatico en Tour Down Under. Wat verwachten de fans van Wout tijdens de aanstaande Tour? "Op de eerste plaats dat hij gezond en wel Parijs gaat halen en tussendoor mooie sportmomenten laat zien. Wie het criterium Dauphiné heeft gevolgd, heeft gezien dat Wout in goede vorm is en tot heel veel in staat is. Wielrennen tijdens de Tour de France gaat echter van dag tot dag. Kijk wat er met Tom Dumoulin is gebeurd tijdens de Giro", meldt de secretaris van zijn fanclub en tevens zijn oom, René Poels uit Meerlo.