Wim Crooijmans (links) en Dave Ewalts in hartje Merselo waar de Merseloop plaatsvindt.
Wim Crooijmans (links) en Dave Ewalts in hartje Merselo waar de Merseloop plaatsvindt. Foto: Henk Lammen

Nauwere samenwerking met ATV

Merselo | De Merseloop viert dit jaar zijn jubileum: op zaterdag 29 juni wordt de hardloopwedstrijd voor de tiende keer gehouden. Tijd voor enkele vernieuwingen, zo vonden ze in Merselo. De samenwerking met ATV (Atletiek en Triatlon Vereniging) Venray is daarvoor nadrukkelijker opgezocht.

Door Dennis Stiphout

Ook dit jaar zullen op de laatste zaterdag van juni de voetjes weer van de vloer gaan in Merselo. Op 29 juni gebeurt dat in het begin van de avond vooral tijdens de Merseloop, daarna op de dorpskermis die op die dag start. Waar tijdens de kermis als vanouds gezelligheid voorop staat, ondergaat de Merseloop een aantal veranderingen. "We hebben vanuit de dorpsraad bekeken hoe we er voor kunnen zorgen dat het evenement wat geprofessionaliseerd wordt", vertelt Dave Ewalts. "De ATV had nog geen stratenloop dus wij dachten dat ze daar misschien wel interesse in hadden. Binnen een gesprek was het duidelijk dat ze wat voor ons konden betekenen. Het was voor ons belangrijk om meer expertise te zoeken en meer vrijwilligers te krijgen."

Wim Crooijmans, betrokken vanuit de ATV Venray, onderschrijft dat. "Omdat het dit jaar de tiende loop is, hebben we in een vroeg stadium tegen elkaar gezegd dat het een mooi moment is om een paar dingen te proberen. Door de samenwerking met ons kunnen we methodieken die bij andere wedstrijden worden gebruikt ook gebruiken bij de Merseloop." Een mooi voorbeeld daarvan is dat de Merseloop zodoende ook kan beschikken over het systeem dat de ATV gebruikt voor inschrijvingen en uitslagen. Een verschil waar de renners meer van merken is het feit dat de vijf en tien kilometer dit jaar apart wordt gelopen. Ook de estafetteloop is aangepast. Ewalts: "We hebben de estafette teruggebracht van 1200 naar 400 meter, om het zo laagdrempeliger te maken. We willen iedereen oproepen om met vrienden, familie of bedrijven mee te doen." Crooijmans vult aan: "We willen er naartoe dat het een serieus onderdeel wordt, het is in de atletiek een gangbaar onderdeel. We hopen er in z'n totaliteit een goed georganiseerde wedstrijd van te maken, die we breed willen trekken voor jong en oud." Na die inspanning is het op de kermis tijd voor ontspanning.