De heren en vrouwen van SSS'18 op de kar door Overloon.
De heren en vrouwen van SSS'18 op de kar door Overloon. Foto: Albert Hendriks

SSS-leeuwinnen promoveren

Eindhoven | De vrouwen van SSS'18 spelen volgend seizoen in de eerste klasse. In Eindhoven wonnen de Overloonse voetbalsters zondag de finale van de nacompetitie tegen Bavel 2: 1-3. Met twee treffers en een assist was Isabel Hengst de meest opvallende speelster aan de zijde van SSS'18. "Voor mij persoonlijk is dat leuk, maar het is toch echt een teamprestatie."

Door Henk Lammen

In de eerste helft kwam SSS'18 op voorsprong toen Rian Eickmans een dieptebal van Isabel Hengst keurig afrondde. Op slag van rust kwam Bavel 2 uit een corner op gelijke hoogte. In de tweede helft besliste SSS'18 op strijdlust het duel. De Overloonse tweedeklasser kwam een kwartier voor tijd opnieuw op voorsprong toen een vrije trap van Isabel Hengst pardoes binnenviel. "Ja, een geluksgoal, maar die tellen ook", aldus Hengst. De 26-jarige voetbalster uit Cuijk besliste vijf minuten voor tijd de wedstrijd definitief door een voorzet van Vera Barten fraai af te ronden: 1-3. Het was geen hoogstaande wedstrijd in Eindhoven. "Dat klopt", erkent Hengst, "Maar op basis van strijdlust, we zijn voor elkaar door het vuur gegaan, hebben we verdiend gewonnen. En daar zijn we hartstikke blij mee." De winst in de finale was het slotstuk van een prachtig weekend voor de voetbalsters van SSS'18. "We hadden de afsluiting van de selectie van een en twee. Zaterdagavond zijn we als teamuitje naar Valenciennes geweest. Hebben we de Oranje-leeuwinnen aangemoedigd tegen Kameroen. Nee, na die wedstrijd hebben we ons echt ingehouden, zijn we keurig op tijd naar bed gegaan. We wisten wat er zondag op het spel stond", lacht Hengst.

'We hebben de schade ingehaald'

Na een rit van 2,5 uur vanuit Frankrijk linea recta naar Eindhoven was SSS'18 fit genoeg om het duel met Bavel 2 in zijn voordeel te beslissen. "Dat is ook onze kracht. Binnen en buiten zijn we echt een team. Een goed collectief. Vooral dankzij onze trainer, Frank (Brands, red.) Hij heeft sfeer en rust gecreëerd. Een team dat goed voetbalt, maar ook veel plezier heeft. Dat is de basis van ons succes." Het 'overgeslagen' feestje in Valenciennes werd zondagavond helemaal ingehaald. Na een rondrit met de vrouwen- en herenselectie door Overloon, beide ploegen promoveerden via de nacompetitie, werd er flink feest gevierd.

Maandag werd het terras van café Hulsman in Venray aangedaan. Onder een stralend zonnetje vlogen de biertjes als warme broodjes over de toonbank. "We hebben de schade wel ingehaald. Daar hoef je niet bang voor te zijn", zegt Hengst met een betekenisvolle glimlach. Na een geweldig seizoen met een vierde plaats en promotie naar de eerste klasse gaat het vizier nu richting het nieuwe voetbalseizoen 2019-2020. Isabel Hengst gaat dan haar tiende voetbaljaargang bij SSS'18 in. Met promoties en degradaties, spelend in de hoofdklasse, eerste klasse en tweede klasse. "Ja, ik heb alle hoogte- en dieptepunten meegemaakt."

'Er is een goede selectie'

De selectie voor volgend seizoen blijft nagenoeg intact. Alleen Myrthe Snelder stopt vanwege werk. Nieuwkomer is Nina Litjens uit Venray. Zij komt over van het tweede team van UDI'19 uit Uden. Marcel Nelissen neemt het stokje over van Frank Brands. Hengst is vol vertrouwen. "We hebben een goede selectie voor de eerste klasse. Bovendien komen er goede jeugdspeelsters aan. De eerste doelstelling is handhaven. Daarna zien we wel hoe ver we komen."