Invallen in panden vanwege bierfraude


Venray | De FIOD (Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst) heeft donderdag vier panden in Limburg en twee in Duitsland doorzocht in een onderzoek naar grensoverschrijdende fraude met accijns op bier.

In twee woningen in Venray, een woning in Beek en een woning in Venlo werd beslag gelegd op administratie, computers en telefoons. Er zijn ook twee panden doorzocht bij onze oosterburen, in Duisburg. Het bier is op papier vanuit verschillende depots in Frankrijk naar Nederland vervoerd, maar de FIOD heeft het vermoeden dat de drank in werkelijkheid naar een ander land is gereden. Daarbij zou nergens accijns zijn betaald.

In negen maanden tijd zouden er duizend vrachtwagens met zo'n 25 miljoen liter bier op en neer hebben gereden. 'Als het bier op de Nederlandse markt zou zijn gebracht, zou circa 9,5 miljoen euro accijns zijn ontdoken', schrijft de FIOD. Bij de doorzoekingen is beslag gelegd op administratie, computers en telefoons. De dienst is het onderzoek gestart na een signaal van de douane, meldt de FIOD.

Er werd bij de actie niemand gearresteerd.