'Herstelplannen bieb zijn kopieën'

VENRAY | 'De conclusie kan niet anders zijn dat het huidige herstelplan van BiblioNu, zoals dat onlangs door de Raad van Toezicht van BiblioNu Venray is gepresenteerd, niets anders is dan een kopie van het eerste plan dat begin dit jaar door toenmalig directeur Jimmy Hendriks werd gepresenteerd.' Dat laten bronnen en insiders in het bibliotheekwerk weten, die de twee herstelplannen naast elkaar hebben gelegd.


Door Henk Baltussen

Dat heeft ook deze krant kunnen doen, die inmiddels in het bezit is van het eerste herstelplan dat nooit door de gemeente of RvT in de openbaarheid is gebracht. ProVenray heeft hierover inmiddels vragen aan verantwoordelijk wethouder Anne Thielen gesteld. Raadslid Lizzy Bruno wil weten waarin het herstelplan dat nu is gemaakt verschilt van het plan dat eerder door Hendriks is gemaakt. Bruno vraagt de wethouder dit puntsgewijs aan te geven. Ook wil Bruno graag van de gemeente het herstelplan ontvangen dat destijds gemaakt is door Hendriks. Als dat niet mogelijk is, wil ze weten waarom niet.

In januari van dit jaar maakte de Raad van Toezicht Hendriks duidelijk dat zijn herstelplan te lang op zich liet wachten. Dat gesprek vond zo'n twee weken voor het verstrijken van de deadline plaats. Omdat de RvT er geen vertrouwen meer in had dat het nog goed zou komen, werd Hendriks aan de kant geschoven. Hendriks had aangeboden het plan in die twee weken nog makkelijk aan te kunnen passen. Daar had de RvT geen vertrouwen meer in, was de mededeling aan Hendriks, die vervolgens geen andere keus had dan opstappen. Enkele dagen later nam Peter ter Huurne (eerder RvT-lid) de taken van Hendriks over.