Afbeelding
Foto:

Cadeautjes voor het VAP


Venray | Op 1 maart bestond Wilms bestratingen in Oostrum 25 jaar. Een jubileum dat met een spetterend feest met alle relaties werd gevierd. Om het praktijkonderwijs in de regio te ondersteunen is gevraagd om in plaats van de gebruikelijk cadeaus een gift te doen aan het VAP, het Venrays Arbeids Praticum.

Het VAP maakt onderdeel uit van het praktijkonderwijs van het Raayland College en is een goede stap tussen en leren en opleiden en stage. Het VAP zorgt met diverse leerwerkzaamheden en intensieve begeleiding voor een goede basis van de studenten. Een basis die nodig is om stages bij bedrijven en instellingen tot een succes te maken. 90% van de leerlingen van het praktijkonderwijs verlaat de school met een vervolgopleiding of een baan. "Het succes van het praktijkonderwijs hebben wij nu een aantal keren mogen ervaren, doordat we enkele leerlingen hebben kunnen plaatsen met een stage en/of baan", aldus Rob Wilms van het bedrijf in Oostrum.

Voor het VAP is het belangrijk dat zij de jongeren in het praktijkonderwijs klaar kunnen stomen voor een stage bij een bedrijf in de regio. Dit klaarstomen gebeurt door het uitvoeren van allerlei werkzaamheden op het opleidingscentrum. Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren met een vergelijkbare situatie als op de stagebedrijven, hebben ze goed en gedegen werkmaterieel nodig.

Met de schenking die ze van Wilms bestratingen hebben ontvangen kunnen ze de werklocatie van de stagebedrijven goed nabootsen. Zo hebben ze professionele laskappen, gehoorbescherming en lijmklemmen en werkhandschoenen gekregen. Als kers op de taart hebben ze een professionele zaagtafel gekregen waarmee ze onder andere tafels maken. De cadeaus werden deze week overhandigd bij het VAP in Venray. Wilms: "Wij wensen het praktijkonderwijs, het VAP en alle studenten van het VAP erg veel plezier en een veilige leerweg met het nieuwe werkmaterieel." Foto Henk Lammen.