Intertoys Venray gaat weer open

venray | Het filiaal van Intertoys in Venray wordt over een aantal weken heropend. In maart kreeg het personeel het bericht dat de speelgoedzaak aan de Grote Markt in Venray failliet was, maar inmiddels is er in de persoon van Marcel de Louw een franchiser gevonden die onder de vlag van Intertoys een doorstart gaat maken.

Door Dennis Stiphout

De Louw bezit momenteel als franchiser ook al een Intertoys in Mierlo en presenteert zich binnenkort dus ook in Noord-Limburg. "Sommige filialen kwamen bij ons als franchisers in beeld. Wij zien het wel zitten om in Venray verder te gaan. In eerste instantie blijft alles grotendeels zoals het was." Dat geldt ook voor het personeelsbestand. "Een groot gedeelte van het team dat er al werkzaam was, gaat met ons verder. Omdat al in maart bekend werd gemaakt dat de winkel dichtging, is er door Intertoys destijds automatisch voor iedereen ontslag aangevraagd. Een aantal mensen heeft elders een baan gevonden."

Wanneer de opening exact is, kan De Louw nog niet vertellen. "We zijn de winkel nu aan het vullen en er worden nog een paar kleine veranderingen aangebracht. Wij willen pas opengaan als de winkel helemaal vol is. Wanneer dat is, is voor ons nog niet helemaal duidelijk." De Louw is positief gestemd over de toekomst: "Er zijn nog steeds ruim tweehonderd Intertoys-winkels, enkele gaan nog steeds met een frisse start verder. Dat is best positief voor de toekomst."