Afbeelding
Foto: Erik van Maarschalkerwaard

Ontdek de pracht van papier

Tienray | In de wereld van papier gaan schoonheid en kleurenpracht hand in hand met thema's als duurzaamheid, actualiteit en innovatie. Papier is een fantastisch materiaal dat kunstenaars en ontwerpers al eeuwenlang inspireert. Ontdek de pracht van papier in CODA Museum in Apeldoorn tot en met 27 oktober tijdens CODA Paper Art 2019.

Elke twee jaar staat CODA Museum in het teken van het allerlaatste wat gemaakt is in de wereld van de papierkunst en -design tijdens de tentoonstelling CODA Paper Art.

De editie van 2019 toont van 39 kunstenaars en ontwerpers, afkomstig van vijf continenten, recent werk van papier en karton.

Verschillende van hen maken een nieuwe installatie, speciaal voor de weidse tentoonstellingsruimte van CODA. Ook van vele andere kunstenaars wordt nog niet eerder vertoond of zelfs speciaal voor CODA Paper Art gemaakt werk tentoongesteld.

Van raadselachtige ruimtevullende werelden tot verfijnde sieraden, van kartonnen animaties tot levensgrote papierknipkunst.

Speciaal voor de CODA Paper Art-tentoonstelling bouwde kunstenaar Erik van Maarschalkerwaard uit Tienray in CODA Museum het zogenaamde 'conciliatiekabinet'.

achterliggende verhalen over verzoening en verbroedering

Een reconstructie van een postkantoor dat bestaan zou kunnen hebben in een Tsjechoslowaaks grensstadje ten tijde van de Koude Oorlog.

Wat was hierin de rol van de fictieve postbeambte Romann J?ger? De bezoeker ziet het in de gebruikte materialen, maar ontdekt ook de achterliggende verhalen over verzoening en verbroedering via diverse manieren van communiceren.

Foto: collage Romann Jäger Verein van kunstenaar Erik van Maarschalkerwaard uit Tienray.