Huub Straatman dagwinnaar


Venray | Op de achtste speeldag heeft midgetgolfer Huub Straatman van MGC Venray uitstekend gepresteerd. Met een seizoenrecord over één ronde (21 slagen) en een score van 72 slagen, wat tevens zijn beste seizoenprestatie betekende, werd hij overtuigend dagwinnaar.

Willy van Bommel verloor weliswaar met 0 – 6 tegen Gerrie Janssen (92 slagen), maar zijn score van 108 slagen was beter dan zijn pr en met driemaal 36 ook erg constant. Jan van der Haghen bood zijn opponent koploper Huub Straatman uitstekend partij en wist zelfs de eerste ronde te winnen 26 – 27. De tweede en derde ronde was dan wel weer voor Straatman, die daarmee met 4 – 2 aan de winnende hand bleef. Voor Van der Haghen betekende zijn score van 80 slagen een nieuw pr. Gerrit Janssen (84 slagen) en Jan Engels (88) speelden een matige partij, waarbij eerstgenoemde de wedstrijd met 4 – 2 naar zijn hand wist te zetten.

Harrie Lenssen (97 slagen) was kansloos tegen Gerrit Vermeulen (81 slagen) en verloor dan ook met 0 – 6. In een inhaalwedstrijd tegen Jan Engels (82 slagen) wist Willy van Bommel opnieuw twee records te laten sneuvelen: 105 slagen over drie ronden en 32 slagen over één ronde. Engels won de partij overigens met 6 – 0. In de stand staat de top vier dicht bij elkaar, maar Huub Straatman blijft aan kop met 4 punten op basis van gemiddeldeverbetering (./. 0,42 pct.). Gerrit Vermeulen is tweede met 4 punten (./. 1,53 pct.). Gerrie Janssen verdringt Jan Engels van derde plaats met 6 punten (./. 2,77 pct.). Engels heeft ook 6 punten, maar een verbetering van ./. 3,13 pct. doet hem op de vierde plek belanden.