Crazy Piano's op de planken tijdens het Pleinfestijn in 2017.
Crazy Piano's op de planken tijdens het Pleinfestijn in 2017. Foto: Gijs Schapendonk

Plein- en rockfestijn

Venray | Negen horecaondernemers uit Venray slaan komend weekend de handen ineen voor de organisatie van een nieuw pleinfeest op het Henseniusplein. Onder de noemer rockfestijn en pleinfestijn worden twee dagen vol muzikale festiviteiten voor een brede doelgroep neergezet, van rockliefhebber tot levensliedgenieter en van jong tot oud.

Op vrijdagavond 14 juni, na afloop van de Venrayse avondvierdaagse, barst het Henseniusplein in het winkelhart van Venray uit zijn muzikale voegen voor de tweede editie van het rockfestijn.

Drie tributebands brengen tijdens deze avond een eerbetoon aan hun idolen. Te beginnen met Musest. Deze band brengt die avond vanaf 20.30 uur op het plein een muzikale ode aan Muse. Sinds 2007 speelt de formatie bijna het hele live-repertoire van Muse.

Tributebands Muse, Bon Jovi en Guns n' Roses op Henseniusplein

Vervolgens brengt de Italiaanse formatie Bad Medicine een eerbetoon aan Jon Bon Jovi. Bad Medicine is door het publiek uitgeroepen tot beste Bon Jovi-tributeband van Europa. De band brengt een topshow op de planken, waarin niet alleen alle bekende oude songs, maar ook de nummers van het laatste nieuwe Bon Jovi-album gespeeld worden.

Daarna is het podium voor Ultimate Guns, bekend als 'the world's most dangerous Guns n' Roses-tribute'. Zanger Marc Meesters hoeft weinig te doen om op baas Axl zelf te lijken. Zijn stem is bijna niet van die van Axl Rose te onderscheiden. Hij vormt samen met Jasper Verbruggen (rhythmguitar), Bram Engelen (leadguitar), Jeroen Polderman (drums), Peter Rovers (bass) en Jennifer Bouwens (backing vocal) de band. Alle grote Bon Jovi-hits worden ook tijdens het rockfestijn in Venray met meer dan 100 procent inzet ten gehore gebracht.

Pleinfestijn met Crazy Piano's en Jeffrey Heesen

Op zaterdag 15 juni gaat het er tijdens het pleinfestijn op muzikaal gebied een stuk rustiger aan toe. Het is het derde jaar dat het pleinfestijn in Venray wordt opgezet. De rode draad vormt het drie uur durend liveoptreden van Crazy Piano's. Deze act heeft grote bekendheid verworven in het gelijknamige café in Scheveningen. De artiesten zijn ware entertainers die een show van bekende nummers ten gehore brengen.

Tussendoor zorgt dj Twan voor de muziek en ook Jeffrey Heesen staat weer op de planken. Deze uit het Brabantse Oss afkomstige artiest maakte indruk als finalist van de talentenjacht Bloed, Zweet & Tranen 2015 op de tv-zender SBS6. Hij stond ook op de eerste editie van het pleinfestijn.

In de opzet en organisatie van het evenement is rekening gehouden met de Venrayse avondvierdaagse, die tegelijkertijd plaatsvindt. De twee organisaties hebben hun activiteiten in samenspraak op elkaar afgestemd.