Start werkzaamheden Langstraat e.o. Blitterswijck

Op maandag 17 juni start aannemer H.W.C. in opdracht van de gemeente met de aanleg van een infiltratieriool en de herinrichting van de Langstraat, Van Hamelbergweg en Poelenbosweg en het oostelijke gedeelte van de Van Lyndenstraat in Blitterswijck. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd en duren naar verwachting tot Kerstmis dit jaar.

Ter plaatse van de werkzaamheden wordt de weg volledig afgesloten voor verkeer. Omwonenden worden per afgesloten wegdeel geïnformeerd over onder andere bereikbaarheid en parkeren. Aan bezoekers en doorgaand verkeer het verzoek rekening te houden met de werkzaamheden. Waar nodig worden omleidingen geplaatst.

Onderdeel van een groot plan

Deze werkzaamheden vormen fase 1 van een groter plan om klimaatadaptatiemaatregelen in Blitterswijck te treffen. Tot en met 2022 worden totaal zes fasen uitgevoerd. De tweede fase, bestaande uit de Pastoor Verheggenstraat, Meester Rongenstraat en de Op den Dries, is op dit moment in voorbereiding. Deze uitvoering begint in januari 2020, meteen aansluitend na fase 1.

Vragen?

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met Peter Duijkers (toezichthouder gemeente Venray), via tel. (0478) 52 33 33.

Kent u iemand die een lintje verdient?

Tijdens de afgelopen lintjesregen zijn 10 inwoners van Venray Koninklijk onderscheiden. Kent u ook iemand die in het zonnetje gezet mag worden voor zijn of haar vrijwilligersactiviteiten? Dan kunt u hem of haar voordragen voor een Koninklijke onderscheiding. Meer informatie hierover vindt u op www.venray.nl (zoek op: aanvraag koninklijke onderscheiding) of op www.lintjes.nl.

Voor 1 juli

Aanvragen voor Koningsdag 2020 moeten uiterlijk 1 juli 2019 ingediend zijn bij de gemeente. Maak vooraf een afspraak met een van de bestuursassistenten via het Klantcontactcentrum van de gemeente, tel (0478) 52 33 33.

Informatieavond omgevingsplan Centrum

Op donderdag 4 juli houdt de gemeente Venray om 19.30 uur in de raadzaal een informatieavond over het ontwerp-omgevingsplan voor bewoners, ondernemers en overige betrokkenen in het centrum. Tijdens deze informatieavond lichten medewerkers van de gemeente het ontwerp-omgevingsplan toe. Ook wordt teruggeblikt op de dialoogavonden van november, waaraan veel betrokkenen deelnamen. Iedereen is welkom om de informatieavond te bezoeken.

Praat mee!

Een omgevingsplan is breder dan een traditioneel bestemmingsplan. Dat betekent dat heel veel thema's aan bod komen. Denk daarbij aan evenementenbeleid, transformatie van winkelpanden en ruimtelijke kwaliteit en bouwen. In verschillende stands gaan we dieper in op de diverse specifieke onderdelen en deelgebieden van het plan. Zijn er nog thema's waarover u uw mening wil geven, dan is dit het moment om nog mee te praten over het plan!

Daarna: ter inzage

Tijdens de informatieavond is er alle ruimte om in gesprek te gaan met inhoudelijk betrokkenen. Daarnaast is er uiteraard de wettelijke bestemmingsplanprocedure die ook dit omgevingsplan doorloopt. Het ontwerp-bestemmingsplan ligt van 2 augustus tot en met 13 september ter inzage , waarna de gemeenteraad er een definitief besluit over neemt.

Wat? Informatieavond omgevingsplan centrum

Wanneer? Donderdag 4 juli, 19.30 uur

Waar? Raadzaal gemeentehuis

Voor wie? Alle geïnteresseerden!