Een aantal speelvoorzieningen in Venray (zoals hier in De Brabander) is met linten 
afgezet vanwege overlast van de eikenprocessierups.
Een aantal speelvoorzieningen in Venray (zoals hier in De Brabander) is met linten afgezet vanwege overlast van de eikenprocessierups. Foto: Gemeente Venray

Tijdelijke afzettingen vanwege de eikenprocessierups

Op dit moment krijgt de gemeente heel veel meldingen over de eikenprocessierups. Dit aantal ligt weer hoger dan vorig jaar. Door het onstuimige weer van de vorige week, zijn er ook nog eens veel nesten verwaaid en op allerlei plekken terecht gekomen. De bestrijders werken op dit moment met man en macht aan het weghalen van de rupsen in de openbare ruimte, maar dat lukt om begrijpelijke redenen niet allemaal tegelijk.

Om ervoor te zorgen dat vooral kinderen niet in aanraking komen met de rupsen, wordt een aantal speelvoorzieningen waar rupsen zijn gemeld afgezet met rood lint totdat de bestrijders zijn geweest. Wij vragen uw begrip hiervoor!

Rupsen in eigen tuin?

Heeft u eikenprocessierups in uw eigen tuin of particulier eigendom? Dan wordt de bestrijding niet door de gemeente geregeld. U kunt hiervoor zelf contact opnemen met een bedrijf dat de rups weg kan halen.

Carla Brugman voorgedragen als gedeputeerde

Wethouder Carla Brugman is afgelopen vrijdag in het Gouvernement in Maastricht voorgedragen als gedeputeerde. Ze is gevraagd door informateurs Ger Koopmans en Karin Straus om zitting te nemen in een 'extraparlementair college'. Dat betekent dat ze niet op partijkleur, maar op basis van kennis en expertise is voorgedragen. Brugman aanvaardt de voordracht dan ook op persoonlijke titel en niet namens een politieke partij.

Opvolging in Venray

Carla Brugman rondt de komende weken haar werkzaamheden voor de gemeente Venray af. Op vrijdag 28 juni is de voordracht voor haar benoeming en vanaf dat moment is ze geen wethouder meer van de gemeente Venray. De fractie Venray Lokaal is nu aan zet om een kandidaat aan te dragen om Carla op te volgen als wethouder.

Meepraten over toekomst Vlakwaterbos

De gemeente Venray werkt samen met betrokkenen aan de toekomst van het Vlakwaterbos. En wij vinden het belangrijk dat heel Venray kan meepraten. Dat kan nu via een korte enquête op venray.nl/enquete-vlakwaterbos.

Begin 2019 is de gemeente Venray gestart met een traject voor een nieuwe visie op het Vlakwaterbos. Om tot een breed gedragen visie te komen, is gekozen voor een proces waarin participatie centraal staat. Al die gesprekken vinden dit voorjaar plaats.

Inloopuurtje Veltum

Daarnaast is het voor de directe omwonenden mogelijk om input te leveren via een inloopuurtje. Dat vindt plaats op 18 juni om 18.30 uur in wijkontmoetingscentrum 't Schöpke.

Besluitvorming

Met alle opgehaalde informatie gaat de gemeente in de zomer werken aan de visie. Na de zomer komt dit visiedocument in het college van B en W en de gemeenteraad.

Afbeelding