Amber Simons won op zondag de damesklasse.
Amber Simons won op zondag de damesklasse. Foto: Maycel de Bruijn

Motorcrossers in de prijzen


Deurne| De afgelopen weken was er volop startgelegenheid voor de regionale motorcrossers. Hier werd dan ook volop gebruik van gemaakt en er werden meerdere goede resultaten behaald.

Joe Maessen (Ysselsteyn) greep de dagzege bij de quads inters (MON) in Deurne. Maessen wist beide manches winnend af te sluiten. Hij werd op het podium vergezeld door Ricardo Phoelich (Maashees), die met twee keer de tweede plaats in de manches ook tweede werd in het dagklassement.

Jules Deenen (Wanssum) behaalde het podium bij de MX open nationalen (MON). Met twee keer de derde plaats in de manches werd hij ook derde in het dagklassement. Kevin Simons (Well) werd derde tijdens een wedstrijd om het ONK 125cc (KNMV) in Gemert. In de manches kwam hij op een derde en zevende plaats over de finishlijn.

In Den Dungen was er opnieuw een podiumplaats voor Diego Hanen (Venray). Met tweemaal de tweede plaats in de manches pakte hij ook de tweede plaats in het dagklassement. In Venlo was Amber Simons oppermachtig in de damesklasse. Met een voorsprong van van 1 minuut 5 seconden en 50 seconden won zij beide manches in de damesklasse en mocht ze plaatsnemen op de hoogste trede van het podium. Verder kwamen meerdere regionale motorcrossers in actie in Stevensbeek. Bij de jeugd was er een podiumplaats voor Diego Hanen (Venray). Met een tweede en derde plaats in de manches werd hij tweede in het dagklassement. Hij bleef hiermee onder andere Sem Pelzer (Venray) voor, die de vijfde plaats wist te behalen. In de damesklasse behaalden Amber Simons (Well) en Britt Jans-Beken (Wanssum) de eerste twee plaatsen op het podium. Kimberly van der Aa (Leunen) werd vijfde in het dagklassement. Juup Tax (Wanssum) kwam net tekort voor het podium bij de MX open nationalen. Met een zesde en derde plaats in de manches kwam hij slechts één punt tekort en eindigde hij op de vierde plaats in het dagklassement. Ed Classens (Castenray) reed naar een lange afwezigheid weer eens mee in de klasse veteranen. Met een vierde en derde plaats wist hij op maandag direct het podium te behalen en werd hij derde in het dagklassement. Voor de quads stond er een uitwisselingswedstrijd met België op het programma. In Lommel ging de dagzege naar Ricardo Phoelich (Maashees). Johan Gommans (Oirlo) behaalde hier de vierde plaats. Verderop in deze editie alle uitslagen op een rij.

Foto: Amber Simons won op zondag de damesklasse. Foto: Maycel de Bruijn