Sjaak Smits verheugt zich op de vijfde editie van Proms Wanssum.
Sjaak Smits verheugt zich op de vijfde editie van Proms Wanssum. Foto: Henk Lammen

Best of Proms Wanssum

Wanssum | Fanfare Concordia uit Wanssum presenteert op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni de vijfde editie van haar promsconcert, dit keer onder de titel Best of Proms. "Het belangrijkste? Dat de bezoekers kunnen genieten van een gezellige avond met livemuziek", zegt voorzitter Sjaak Smits van de muziekcommissie een kleine anderhalve week voor het spektakel.

Door Henk Lammen

Sjaak Smits (63) is al 51 jaar spelend lid (bugel) van de Wanssumse fanfare. Hij is daarnaast voorzitter van de muziekcommissie en een van de kartrekkers van Proms Wanssum. "Het idee werd opgevat om een proms te organiseren en zo een cross-over met andere muziekstijlen te presenteren. In 2010 vond de eerste editie plaats. Vervolgens iedere twee jaar en nu voor het eerst na drie jaar. Dat is een bewuste keuze. De belasting voor muzikanten en organisatie wordt steeds groter, vandaar dat we nu iedere drie jaar een promsconcert houden." De voorbereiding is anderhalf jaar geleden gestart. De primaire zorg voor de organisatie is het strikken van artiesten en het combo. De commissie is erin geslaagd ook voor de jubileumeditie een keur aan lokale en regionale artiesten aan zich te binden. De vocale inbreng uit eigen dorp bestaat uit Kyra Zegers, Karin Jenneskens, Pim Verberkt en Peter van Elst. De regionale artiesten zijn Marlies Driessen, Nicole Gubbels, Ees Hoving, Bart Rievers en Luuk Schell. De laatste vormt samen met Peter Verheijen en Wouter van den Eerenbeemt ook het combo. Zij kruipen in de huid van (wereld)sterren als Frank Sinatra, Bruce Springsteen, Bon Jovi en Prince, maar ook Anouk en Claudia de Breij. Klassiekers als Hallelujah, New York New York, Mag ik dan bij jou, De Zee en The River passeren de revue. "Het programma is samengesteld na een stemming onder de artiesten, leden van de fanfare en het publiek. Iedereen kon stemmen op zijn of haar favoriete top 40-nummer. Uiteindelijk is daaruit een keuze gemaakt en presenteren we een gevarieerd programma waarin diverse muziekstijlen voorbijkomen."

Spectaculaire show

Smits licht niet de hele sluier op. "Pop, rock, meezingnummers, maar ook enkele verrassende bijdragen. Zo presenteert onze drumband een spectaculaire show, compleet met een operazangeres. Ook onze majorettes leveren hun bijdrage." Best of Proms wordt opgevoerd in een hal aan de Lange Ven 5 in Wanssum. "De zoektocht naar een locatie is iedere keer opnieuw een ding. We zijn blij dat we nu gebruik mogen maken van de loods van de familie Van Dijck. Een mooie locatie die plaats biedt aan ruim 650 bezoekers en daarnaast is er volop parkeergelegenheid. Vanwege de nieuwe rondweg iets lastiger te bereiken, toch hopen we twee keer op een volle bak. Voor de oudere bezoekers zijn we de mogelijkheid aan het bekijken om eventueel de wensauto in te zetten." Het programma start op beide avonden om 20.00 uur. De hal is open vanaf 19.00 uur. Kaarten zijn nog verkrijgbaar via de website www.musicwanssum.nl of bij Bakkerij Verdeuzeldonk in Wanssum en Café 't Trefpunt in Geijsteren.