Ruim 250 dansers staan twee keer op de planken van de schouwburg.
Ruim 250 dansers staan twee keer op de planken van de schouwburg. Foto: Henk Lammen

Ticket to Fantasy

Venray | De leerlingen van Danshuis Venray dansen twee dansvoorstellingen Ticket to Fantasy in de Schouwburg Venray. Op zaterdag 29 juni dansen zij om 15.00 uur en om 19.00 uur in de grote zaal. Voor beide voorstellingen zijn nog enkele kaarten te koop.

Ruim 250 dansers, dansen mee in het dansspektakel in de Schouwburg van Venray. Het verhaal gaat dat een groep kinderen meedoet aan een tekenwedstrijd met als opdracht het allermooiste fantasy land te tekenen.

"Iedereen doet natuurlijk zijn uiterste best maar helaas kunnen er maar vier tekeningen winnen. Zij krijgen het gouden ticket waarmee ze op reis kunnen naar hun eigen fantasieland. We reizen langs de stratenrepubliek Cocombuela en komen langs het prachtige landschap van de Cóte d'allure", licht Myrna van Rens van Danshuis Venray een tikje van de sluier op.

Van Rens: "Het publiek mag een kijkje nemen in het exotische Myseria en het laatste land dat we bezoeken is Vetcoolluilekkerland. De kinderen reizen mee als reisleiders en je komt op plekjes waar je nog nooit bent geweest. Door middel van een voice-over wordt de reis duidelijk en kan het publiek volop genieten.

De docenten van Danshuis Venray zijn al ruim een jaar bezig met alle voorbereidingen vertelt Myrna van Rens. "En we zijn er enorm trots op, dat we ieder jaar in de schouwburg staan. Voor ons als docenten maar zeker voor de kinderen. Die genieten enorm op zo'n dag." Haar collega-docenten Karin Groenen, Britt Range, Tess Kuijsten en Eva Rutten hebben de dansen gemaakt en de stijlen variëren van ballet tot jazz en van moderne dans tot streetdance en tapdance. "Een voorstelling is niet alleen om te zien wat we kunnen maar ook een fijne manier om een dansjaar af te sluiten". Daarna heeft iedereen zomervakantie en starten we in september met een nieuw dansjaar.

In de voorstellingen dansen alle groepen vanaf de kleuters tot en met de volwassenen. "Niet alle volwassenen groepen doen mee en ook de peutertjes doen niet mee, zij zijn nog te klein en zo'n dag is heel intensief", zegt docente Eva Rutten.

'Een veelbewogen jaar voor Danshuis Venray'

In juli bestaat Danshuis Venray alweer twee jaar. "En afgelopen jaar was een veelbewogen jaar", blikt Van Rens terug. "We werden genomineerd voor de Cultuurprijs en als Danshuis Venray hebben we Danshuis in de klas opgestart met een uitgebreid aanbod voor het primair onderwijs. Scholen zijn zich er veel meer bewust van dat Kunst en Cultuur werkt en willen dit steeds breder in gaan zette, dat is een goede ontwikkeling. We kunnen terugkijken op een mooi jaar en volop genieten van de voorstelling."

Er zijn nog enkele kaarten te kopen voor de voorstellingen van 15.00 uur en 19.00 uur. Bestellen kan via: www.danshuisvenray.nl.